Tortilija pietums
2024-01-18

Reikės:
1 saldžioji bulvė supjaustyta kubeliais, paskrudinta
1 nedidelė krūva petražolių, kapotų
1 nedidelė krūva krapų, kapotų
½ granato uogų
1 virtas kiaušinis, supjaustyti puselėmis
2 šaukštai humuso
1 prinokęs avokadas, nuluptas ir supjaustytas griežinėliais
1 mandarinas, nuluptas ir supjaustyti griežinėliais
¼ puodelio lengvai kepintų susmulkintų migdolų
½ šaukštelio žagrenių
½ šaukštelio kmynų
1 valgomasis šaukštas šviežių citrinos sulčių
2 arbatiniai šaukšteliai Tahini (sezamų pasta)
žiupsnelis jūros druska
žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų
2 tortilijos
Paruošimas:
- Į vidutinio dydžio dubenį sudėti saldžiosios bulvės skilteles, petražoles, krapus, granatų sėklas, mandarinus, migdolus, žagrenius, kmynus, druską, pipirus, citrinos sultis, tahini ir viską sumaišyti.
- Paskleiskite vieną šaukštą humuso ant tortilijų, pridėkite pusę salotų mišinio, pusę avokado ir pusę virto kiaušinio. Sandariai suvyniokite ir apvyniokite folija išsinešimui. Pakartokite tą patį su kita tortilija.