
Tiramisu su raudonosiomis uogomis ir sirupu
2025-07-23
6 porcijos
Gaivus vasariškas desertas su prancūzišku akcentu! Šis tiramisu – ne tik klasikos interpretacija, bet ir saldus nuotykis su raudonomis uogomis, gardžiu „Rième“ sirupu bei traškiais „speculoos“ sausainiais. Tobulas skanėstas šiltoms popietėms ar šventiniam stalui.
Ingredientai: Kiaušiniai, maskarponės sūris, cukrus, raudonos uogos, „spec...
Visi ingredientaiGAMINIMAS
1
Kiaušinius atskirkite – baltymus atidėkite į vieną indą, trynius – į kitą. Trynius išplakite su 40 g cukraus, kol masė taps šviesi ir puri. Tuomet sudėkite maskarponę ir plakite, kol gausite vientisą, glotnią masę. Padėkite į šaldytuvą.
2
Baltymus išplakite iki standžių putų. Likusį cukrų suberkite po truputį plakimo metu. Paruoštus baltymus švelniai įmaišykite į maskarponės masę – pradėkite nuo mažesnio kiekio ir maišykite lėtai, kad išliktų purumas.
3
Sausainius sulaužykite nedideliais gabalėliais. Sirupą šiek tiek pašildykite ir trumpam į jį pamirkykite sausainius.
4
Į nedideles desertines stiklines dėkite:
- pirma sirupu sulaistytų sausainių sluoksnį,
- tada šviežių raudonųjų uogų (galima lengvai patrinti) sluoksnį,
- toliau – dosnią maskarponės kremo dalį,
- ir galiausiai – trupintų sausainių sluoksnį.
Kartokite sluoksnius į kitus indelius.
5
Desertą palaikykite šaldytuve mažiausiai 3 valandas, kad skoniai susijungtų. Prieš patiekiant papuoškite šviežiomis uogomis.
Skanaus!