Tailandietiška Tom Yum sriuba

Bent kartą pabuvoję Tailande ar bent tailandiečių restorane tikrai girdėjo „Tom Yum“ sriubos vardą. Tai – vienas populiariausių Tailando virtuvės patiekalų, neretai laikomas šios šalies kulinarine vizitine kortele.

Minkštų krevečių ir prieskonių ansamblis, švelnus kokosų pieno skonis, žaliosios citrinos rūgštelė ir kiti pagardai taip puikiai tarpusavyje dera, kad dažniausiai vienos porcijos nepakanka – kartą paragavus, norisi dar ir dar!

„Tom Yum“, nors ir ypatingai skani, ją ruošiant didelių kulinarinių sugebėjimų nereikia. Tad kodėl jos nepasigaminus namuose?

3-4 porcijoms reikės:

Paruošimo eiga:

Užvirkite vištienos sultinį su citrinžolėmis (arba vandenį su sultinio kubeliu ir citrinžolėmis).

Sriubai užvirus, sumažinkite ugnį ir dėkite česnaką, imbierą, aitriąją papriką. Įspauskite žaliosios citrinos sulčių bei supilkite sojų bei žuvies padažus.

Sudėkite grybus, krevetes ir viską išmaišykite.

Šiek tiek padidinkite ugnį ir pakaitinkite apie 6-8 minutes.

Baigus virti, supilkite kokosų pieną, pagardinkite kalendra ir patiekite.

 

Skanaus!

Naujienlaiškio prenumerata

Bendra suma:
0 €
Assorti

Įdėjus prekes į krepšelį, jos pasirodys čia.

Užsakymų istorija