Tailandietiška TOM YUM sriuba

Tailandietiška TOM YUM sriuba

2023-10-13
3-4 porcijos
20 min.
Jei buvote Tailande ar bent tailandiečių restorane, tikrai girdėjote „Tom Yum“ sriubos vardą. Tai vienas populiariausių Tailando virtuvės patiekalų, neretai laikomas šios šalies kulinarine vizitine kortele. Minkštų krevečių ir prieskonių ansamblis, švelnus kokosų pieno skonis, žaliosios citrinos rūgštelė ir kiti pagardai taip puikiai tarpusavyje dera, kad dažniausiai vienos porcijos nepakanka – kartą paragavus, norisi dar ir dar! „Tom Yum“, nors ir ypatingai skani, ją ruošiant didelių kulinarinių sugebėjimų nereikia. Tad kodėl jos nepasigaminus namuose?

Ingredientai: Vištienos sultinys, žalioji citrina, česnakas, aitrioji papr...

Visi ingredientai

GAMINIMAS

1
Užvirkite vištienos sultinį su maltomis citrinžolėmis (arba vandenį su sultinio kubeliu ir citrinžolėmis).
2
Sriubai užvirus sumažinkite kaitrą ir įdėkite česnaką, imbierą, aitriąją papriką. Įspauskite žaliosios citrinos sulčių ir supilkit sojų bei žuvies padažus.
3
Dėkite grybus, krevetes ir viską išmaišome.
4
Šiek tiek padidinkite kaitrą ir pakaitinkite apie 6-8 minutes.
5
Baigus virti, supilkite kokosų kremą (prieš atidarant pakuotę, ją gerai suplakite), pagardinkite kalendra.

Skanaus!

Produktai receptui gaminti