Šokoladinis tortas su migdolų kremu
2023-10-10
.png)
Biskvitui reikės:
320 g miltų
360 g cukraus
290 ml pieno
200 g sviesto
65 g kakavos miltelių
40 g tirpios kavos
4 kiaušinių
1 a.š. vanilinio cukraus
2 a.š. kepimo miltelių
¼ a.š. druskos
Biskvito paruošimas:
- Visi produktai turi būti kambario temperatūros.
- Dvi 18 cm dydžio torto formas išklojame kepimo popieriumi, o šonus patepame sviestu.
- Kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo (mažiausiai 5 minutes).
- Po vieną įmušame kiaušinius ir po kiekvieno labai gerai išplakame masę.
- Kitame dubenyje sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Miltų mišinį persijojame bent kelis kartus.
- Pieną sumaišome su tirpios kavos granulėmis ir šiek tiek pašildome, kol kava ištirps. Atidedame į šalį.
- Į sviesto ir kiaušinių masę suberiame pusę miltų mišinio ir išmaišome. Tada supilame pieną ir vėl išmaišome.
- Galiausiai suberiame likusius miltus ir išmaišome iki vientisos masės.
- Paruoštą tešlą paskirstome į dvi kepimo formas ir kepame iki 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 45 – 50 minučių.
- Iškeptus biskvitus ištraukiame iš orkaitės ir paliekame atvėsti kambario temperatūroje.
- Atvėsusius biskvitus ištraukiame iš formų ir perpjauname per pusę. Turi būti 4 lygūs biskvitai.
Sirupui reikės:
2 v.š. tirpios kavos granulių
200 g verdančio vandens
100 g cukraus
Sirupo paruošimas:
- Į nedidelį prikaistuvį supilame kavą ir suberiame cukrų.
- Užvirus, sumažiname kaitrą ir paverdame dar apie 15 minučių.
- Paruoštą sirupą atvėsiname iki kambario temperatūros.
Kremui reikės:
250 g maskarponės sūrio
300 g kokosų grietinėlės
150 g baltųjų migdolų kremo
120 g karamelės
10 g želatinos
50 g vandens
Kremo paruošimas:
- Želatiną užmerkiame vandenyje ir palaukiame, kol išbrinks.
- Į dubenį sudedame maskarponės sūrį, migdolų kremą, karamelę ir kokosų grietinėlę. Viską gerai išplakame iki vientisos masės.
- Išbrinkusią želatiną ištirpiname mikrobangų krosnelėje arba ant garų vonelės (svarbu neperkaitinti) ir leidžiame šiek tiek atvėsti.
- Atsargiai ir nuolat maišydami, pamažu supilame želatiną.
Torto paruošimas:
- Ant padėkliuko uždedame konditerinį žiedą arba kepimo formą, kurioje sluoksniuosime tortą ir įdedame acetato juostą aplink vidinius torto kraštus.
- Dedame pirmąjį biskvitą ir gausiai sutepame pasiruoštu sirupu, dedame ¼ kremo ir išlyginame.
- Tokiu principu susluoksniuojame visą tortą, kol viską sunaudosime.
- Paruoštą tortą uždengiame maistine plėvele ir įdedame į šaldytuvą. Paliekame per naktį.
- Kitą dieną nuimame konditerinį žiedą arba formą, atsargiai nuimame acetato juostą.
- Puošiame kremo bokšteliais, šviežiomis avietėmis ir šilauogėmis, saldainiais su migdolų kremo įdaru bei kokosų traškučiais su karamele. Skanaus!
Receptas @svajojantis_olandas