Šokoladiniai krepšeliai su migdolų kremu
2023-10-10
.png)
Šie šokoladiniai krepšeliai su migdolų kremu puikiai tiks, kai norėsis saldaus, bet lengvai pagaminamo deserto. Pūsti ryžiai, švelnus migdolų kremas, tirpstantis burnoje šokoladas, kokosų aliejus, agavų sirupas, žiupsnelis Maldon druskos – visa tai sujungus gausis nuostabaus skonio saldžiai sūrus gardėsis. Skanaukite prie kavos arba valgykite vienus!
Krepšeliams reikės:
90 g migdolų kremo
85 g pieniško šokolado
40 g pūstų ryžių
30 g agavų sirupo
25 g kokosų aliejaus
Papuošimui reikės:
85 g juodojo šokolado
30 g kokosų aliejaus
Jūros druskos dribsnių
Paruošimas:
- Nedideliame prikaistuvyje, nuolat maišant, ištirpinkite migdolų kremą, pienišką šokoladą, agavų sirupą ir kokosų aliejų iki vientisos masės.
- Į ištirpusią masę suberkite pūstus ryžius ir viską labai gerai išmaišykite.
- Paruoštą masę paskirstykite į šešias silikonines formeles (arba į kitą naudojamą formą).
- Šiek tiek paspauskite ir kuo lygiau išlyginkite paviršių.
- Paruoštas krepšelių formas dėkite 1-2 val. į šaldytuvą arba 20-30 min. į šaldiklį.
- Kol krepšeliai stingsta, juodąjį šokoladą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje, kas 30 s. patikrinkite, kaip tirpsta šokoladas.
- Atskirai ištirpinkite kokosų aliejų ir tada supilkite į šokoladą. Viską gerai išmaišykite.
- Paruoštus krepšelius ištraukite iš šaldytuvo/šaldiklio ir tolygiai apliekite ištirpusiu šokoladu.
- Kai šokoladas bus beveik sustingęs, apibarstykite Maldon druskos dribsniais.
Skanaus!
Receptas @svajojantis_olandas