Šokoladiniai krepšeliai su migdolų kremu

2023-10-10
Šokoladiniai krepšeliai su migdolų kremu

Šie šokoladiniai krepšeliai su migdolų kremu puikiai tiks, kai norėsis saldaus, bet lengvai pagaminamo deserto. Pūsti ryžiai, švelnus migdolų kremas, tirpstantis burnoje šokoladas, kokosų aliejus, agavų sirupas, žiupsnelis Maldon druskos – visa tai sujungus gausis nuostabaus skonio saldžiai sūrus gardėsis. Skanaukite prie kavos arba valgykite vienus!


Krepšeliams reikės:

90 g migdolų kremo

85 g pieniško šokolado

40 g pūstų ryžių

30 g agavų sirupo

25 g kokosų aliejaus

 

Papuošimui reikės:

85 g juodojo šokolado

30 g kokosų aliejaus

Jūros druskos dribsnių


Paruošimas:

  1. Nedideliame prikaistuvyje, nuolat maišant, ištirpinkite migdolų kremą, pienišką šokoladą, agavų sirupą ir kokosų aliejų iki vientisos masės.
  2. Į ištirpusią masę suberkite pūstus ryžius ir viską labai gerai išmaišykite.
  3. Paruoštą masę paskirstykite į šešias silikonines formeles (arba į kitą naudojamą formą).
  4. Šiek tiek paspauskite ir kuo lygiau išlyginkite paviršių.
  5. Paruoštas krepšelių formas dėkite 1-2 val. į šaldytuvą arba 20-30 min. į šaldiklį.
  6. Kol krepšeliai stingsta, juodąjį šokoladą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje, kas 30 s. patikrinkite, kaip tirpsta šokoladas.
  7. Atskirai ištirpinkite kokosų aliejų ir tada supilkite į šokoladą. Viską gerai išmaišykite.
  8. Paruoštus krepšelius ištraukite iš šaldytuvo/šaldiklio ir tolygiai apliekite ištirpusiu šokoladu.
  9. Kai šokoladas bus beveik sustingęs, apibarstykite Maldon druskos dribsniais. 


Receptas @svajojantis_olandas



Šioje svetainėje naudojame slapukus, kurie pagerina ir Jums pritaiko svetainės funkcijas, padeda analizuoti srautą, pritaikyti Jums internete rodomą reklamą. Sutikimą galėsite bet kada atšaukti, o slapukus ištrinti. Skaityti daugiau