Ryžių troškinys su alyvuogėmis
2023-10-10
.png)
Unikalaus skonio, itin sotus ir greitai paruošiamas ryžių troškinys su alyvuogėmis – geriausias pasirinkimas! Ilgagrūdžiai ryžiai, įvairūs prieskoniai, daržovių sultinys bei iš Viduržemio jūros regiono kilusios alyvuogės sukurs išskirtinį skonių derinį.
Reikės:
2 v.š. kokosų aliejaus
1 svogūno
2 skiltelės česnako
2 morkų
1 a.š. džiovinto čiobrelio
1 a.š. džiovinto raudonėlio
1 a.š. rūkytos paprikos
1 a.š. druskos
½ a.š. maltų pipirų
200 g ilgagrūdžių ryžių
1 l daržovių sultinio
400 g konservuotų pjaustytų pomidorų
50 g špinatų
100 g kokosų grietinėlės
100 g žaliųjų alyvuogių
100 g juodųjų alyvuogių
Paruošimas:
- Dideliame puode ant vidutinės kaitros įkaitiname aliejų.
- Sudedame smulkintus svogūnus ir kepame apie 3-4 minutes, kol suminkštės.
- Į puodą sudedame smulkintą česnaką bei tarkuotas morkas. Pakepinkite apie 4-5 minutes.
- Sumaišome čiobrelius, raudonėlį, rūkytą papriką, druską ir pipirus ir suberiame į puodą. Šiek tiek pamaišome.
- Į puodą suberiame ryžius, sultinį, pomidorus. Užverdame.
- Sumažiname kaitrą iki minimumo, uždengiame ir troškinkite apie 20 minučių arba kol ryžiai suminkštės.
- Sudedame špinatus, pjaustytas alyvuoges ir supilame kokosų grietinėlę. Viską gerai išmaišome ir skanaujame!
Receptas @svajojantis_olandas