Ryžių troškinys su alyvuogėmis

2023-10-10
Ryžių troškinys su alyvuogėmis

Unikalaus skonio, itin sotus ir greitai paruošiamas ryžių troškinys su alyvuogėmis – geriausias pasirinkimas! Ilgagrūdžiai ryžiai, įvairūs prieskoniai, daržovių sultinys bei iš Viduržemio jūros regiono kilusios alyvuogės sukurs išskirtinį skonių derinį.

 

Reikės:

2 v.š. kokosų aliejaus

1 svogūno

2 skiltelės česnako

2 morkų

1 a.š. džiovinto čiobrelio

1 a.š. džiovinto raudonėlio

1 a.š. rūkytos paprikos

1 a.š. druskos

½ a.š. maltų pipirų

200 g ilgagrūdžių ryžių

1 l daržovių sultinio

400 g konservuotų pjaustytų pomidorų

50 g špinatų

100 g kokosų grietinėlės

100 g žaliųjų alyvuogių

100 g juodųjų alyvuogių

 

Paruošimas:

  1. Dideliame puode ant vidutinės kaitros įkaitiname aliejų.
  2. Sudedame smulkintus svogūnus ir kepame apie 3-4 minutes, kol suminkštės.
  3. Į puodą sudedame smulkintą česnaką bei tarkuotas morkas. Pakepinkite apie 4-5 minutes.
  4. Sumaišome čiobrelius, raudonėlį, rūkytą papriką, druską ir pipirus ir suberiame į puodą. Šiek tiek pamaišome.
  5. Į puodą suberiame ryžius, sultinį, pomidorus. Užverdame.
  6. Sumažiname kaitrą iki minimumo, uždengiame ir troškinkite apie 20 minučių arba kol ryžiai suminkštės.
  7. Sudedame špinatus, pjaustytas alyvuoges ir supilame kokosų grietinėlę. Viską gerai išmaišome ir skanaujame!


Receptas @svajojantis_olandas

Šioje svetainėje naudojame slapukus, kurie pagerina ir Jums pritaiko svetainės funkcijas, padeda analizuoti srautą, pritaikyti Jums internete rodomą reklamą. Sutikimą galėsite bet kada atšaukti, o slapukus ištrinti. Skaityti daugiau