.webp)
Pistacijų tiramisu
Ingredientai: Kiaušiniai, cukrus, kvietiniai miltai, kepimo milteliai, dru...
Visi ingredientaiGAMINIMAS
Pilame tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (18 x 22 cm).
Kepame 180 °C orkaitėje apie 20 min. Ar biskvitas iškepęs, tikriname į jo vidurį įsmeigdami medinį pagaliuką. Jei iškepė, pagaliukas neturi būti aplipęs tešla. Tinkamai iškepęs biskvitas palietus pirštu primena šlapią kempinę.
Perkeliame biskvitą atvėsti ant grotelių. Pilnai atvėsus nuimame kepimo popierių.
Supjaustome biskvitą plonomis juostelėmis (maždaug 1-1,5 cm storio).
24 cm skersmens apvaliame serviravimo inde dėliojame maždaug pusę biskvito juostelių. Dugną turime padengti tolygiai, tad pagal poreikį galime plėšyti juosteles.
Ant pirmojo biskvito sluoksnio pilame pusę kiekio kavos, tepame pusę kiekio kremo ir beriame 50 g smulkintų pistacijų riešutų.
Dėliojame antrąjį sluoksnį biskvito juostelių (gali būti, jog keletas jų netilps), sulaistome likusia kava ir padengiame kremu.
Uždengiame indą maistine plėvele ir dedame nakčiai į šaldytuvą.
Prieš pat serviruojant ant viršaus sijojame kakavos ir papuošiame smulkintomis pistacijomis.
Skanaus!