Galimi siuntų vėlavimai Kaune renkantis VENIPAK pristatymą!
Pistacijų tiramisu

Pistacijų tiramisu

Autorius:
Snapping Snack
2025-03-07
10-12 porcijų
1 val. 30 min. (įskaitant laiką, kol kepa ir vėsta biskvitas)
Tai itališko deserto interpretacija, kuri nustebins ne tik tradicinio tiramisu, bet ir pistacijų mylėtojus. Šiame deserte dera švelnus maskarponės kremas, aromatinga espresso kava ir traškios pistacijos. Kiekvienas kąsnelis atveria unikalų skonį, kurį norėsis pakartoti vėl ir vėl.

Ingredientai: Kiaušiniai, cukrus, kvietiniai miltai, kepimo milteliai, dru...

Visi ingredientai

GAMINIMAS

1
Ruošiame biskvito tešlą: išplakame kiaušinius su cukrumi iki šviesios ir tirštos masės. Tuomet įsijojame miltus, kepimo miltelius bei druską ir atsargiai įmaišome mentele.
2

Pilame tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (18 x 22 cm).

3

Kepame 180 °C orkaitėje apie 20 min. Ar biskvitas iškepęs, tikriname į jo vidurį įsmeigdami medinį pagaliuką. Jei iškepė, pagaliukas neturi būti aplipęs tešla. Tinkamai iškepęs biskvitas palietus pirštu primena šlapią kempinę.

4

Perkeliame biskvitą atvėsti ant grotelių. Pilnai atvėsus nuimame kepimo popierių.

5
Ruošiame kremą: atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius išplakame su cukrumi iki šviesios purios masės. Įmaišome maskarponę taip, kad neliktų gumulėlių. Taip pat įmaišome ir pistacijų kremą. Galiausiai išplakame baltymus iki standžių putų ir atsargiai mentele juos įmaišome į kremo masę taip, kad išlaikytume purumą.
6

Supjaustome biskvitą plonomis juostelėmis (maždaug 1-1,5 cm storio).

7
Maisto smulkintuvu pasmulkiname pistacijas.
8

24 cm skersmens apvaliame serviravimo inde dėliojame maždaug pusę biskvito juostelių. Dugną turime padengti tolygiai, tad pagal poreikį galime plėšyti juosteles.

9

Ant pirmojo biskvito sluoksnio pilame pusę kiekio kavos, tepame pusę kiekio kremo ir beriame 50 g smulkintų pistacijų riešutų.

10

Dėliojame antrąjį sluoksnį biskvito juostelių (gali būti, jog keletas jų netilps), sulaistome likusia kava ir padengiame kremu.

11

Uždengiame indą maistine plėvele ir dedame nakčiai į šaldytuvą.

12

Prieš pat serviruojant ant viršaus sijojame kakavos ir papuošiame smulkintomis pistacijomis.

Skanaus!

Produktai receptui gaminti