Pavasarinės salotos su daigais ir bolivine balanda
.png)
Artėjant šiltesniems orams, norime į jūsų virtuvę įnešti gaivesnio ir lengvesnio maisto. Mūsų pasiūlymas – pavasarinės salotos su daigais ir bolivine balanda. Salotos yra itin sočios, tačiau neapsunkinančios organizmo. Ko daugiau reikia pavasariui! Neišsigąskite ilgo produktų sąrašo, nes salotas pagaminti labai paprasta.
Padažui reikės:
50 g alyvuogių aliejaus
2 v.š. agavų sirupo
1-2 a.š. Dižono garstyčių
½ vieneto citrinos sulčių
¼ a.š. druskos
¼ a.š. šviežiai maltų pipirų
Bolivinės balandos ir padažo paruošimas:
1. Nedideliame prikaistuvyje užverdame 210 ml vandens.
2. Bolivinę balandą nuplauname po šaltu tekančiu vandeniu.
3. Vandeniui užvirus, suberiame kruopas ir verdame 10-15 minučių.
4. Išvirusias kruopas pagardiname žiupsneliu druskos, išmaišome, uždengiame puodą dangčiu ir paliekame apie 5 minutes.
5. Kol ruošiame bolivinę balandą, galime greitai susimaišyti visus padažo ingredientus, jų prireiks kiek vėliau.
Salotoms reikės:
Salotų mišinio
Iceberg salotų (ar kitų mėgstamų salotų)
70 g raudonos bolivinės balandos
Pomidorų
Ridikėlių
Burrata sūrio
Ančiuvių
Virtų putpelių kiaušinių
Norimų daigų
½ -¼ a.š. druskos
Salotų paruošimas:
1. Į lėkštę sudedame salotas ir norimus daigus. Šiame recepte buvo naudojami česnakų daigai.
2. Ant viršaus beriame virtą bolivinę balandą, pjaustytus pomidorus, ridikėlius, putpelių kiaušinius.
3. Taip pat išdėliojame ančiuvius, paplėšome burratos sūrio ir apšlakstome paruoštu padažu.
4. Viską gerai išmaišome ir skanaujame. Nuostabus artėjančio pavasario skonis!
Receptas @svajojantis_olandas