Naminiai pistacijų ledai

Naminiai pistacijų ledai

2024-01-18
Šie pistacijų ledai yra bene gardžiausi naminiai ledai, kuriuos kada nors valgysite! Jų gamybai Jums prireiks tik 8 paprastų ingredientų, kurie ledams suteiks tobulai kreminę konsistenciją bei sodrų pistacijų skonį. Ledai gali būti valgomi vieni arba kaip priedas prie tamsaus šokoladinio pyrago. Ledų sūrumą reguliuokite pagal tai, su kuo jie bus patiekiami. Jei valgysite su vaisiais ar vienus, dėkite mažiau druskos. Tuo tarpu jei pistacijų ledai bus valgomi su šokoladiniu pyragu, nepabijokite įberti daugiau druskos į masę, taip suteiksite daugiau pikantiškumo. Atminkite, kad ir koks stiprus ledų skonis būtų jiems dar nesušalus, užšaldyti jie atrodys daug švelnesni.

Ingredientai: Pistacijų pasta, cukraus pudra, kiaušinių tryniai, pienas, v...

Visi ingredientai

GAMINIMAS

1
Išplakite kiaušinių trynius iki vientisos, purios masės. Lengvai įmaišykite cukraus pudrą.
2
Puode užkaitinkite pieną. Tuomet palikite kelias minutes atvėsti. Pieną įmaišykite į cukraus pudros ir kiaušinių masę. Pieną svarbu pilti lėtai bei nuolat maišyti, kad kiaušinių ir cukraus pudros masė neperkaistų.
3
Gautą masę supilkite į nedidelį puodą ir maišydami kaitinkite, kol temperatūra pasieks maždaug 70 °C (praverstų turėti skysčiams skirtą termometrą). Temperatūrai pasiekus reikiamą ribą, išjunkite kaitrą ir į puodą supilkite grietinėlę, druską ir pistacijų bei vanilės pastas. Gerai išmaišykite, kad ingredientai persipintų vieni su kitais.
4
Paruoštą ledų masę palikite gerai atvėsti. Kai ji nebebus karšta, supilkite į norimas formas ir šaldykite šaldiklyje kas valandą maišant plaktuvu. Ledams pilnai sušalti prireiks apie 4–6 valandų.
5
Patiekdami ledus, papuoškite juos smulkintais pistacijų riešutais.

Skanaus!

Produktai receptui gaminti