
Naminiai pistacijų ledai
2024-01-18
Šie pistacijų ledai yra bene gardžiausi naminiai ledai, kuriuos kada nors valgysite! Jų gamybai Jums prireiks tik 8 paprastų ingredientų, kurie ledams suteiks tobulai kreminę konsistenciją bei sodrų pistacijų skonį. Ledai gali būti valgomi vieni arba kaip priedas prie tamsaus šokoladinio pyrago. Ledų sūrumą reguliuokite pagal tai, su kuo jie bus patiekiami. Jei valgysite su vaisiais ar vienus, dėkite mažiau druskos. Tuo tarpu jei pistacijų ledai bus valgomi su šokoladiniu pyragu, nepabijokite įberti daugiau druskos į masę, taip suteiksite daugiau pikantiškumo. Atminkite, kad ir koks stiprus ledų skonis būtų jiems dar nesušalus, užšaldyti jie atrodys daug švelnesni.
Ingredientai: Pistacijų pasta, cukraus pudra, kiaušinių tryniai, pienas, v...
Visi ingredientaiGAMINIMAS
1
Išplakite kiaušinių trynius iki vientisos, purios masės. Lengvai įmaišykite cukraus pudrą.
2
Puode užkaitinkite pieną. Tuomet
palikite kelias minutes atvėsti. Pieną įmaišykite į cukraus pudros ir
kiaušinių masę. Pieną svarbu pilti lėtai bei nuolat maišyti, kad kiaušinių
ir cukraus pudros masė neperkaistų.
3
Gautą masę supilkite į nedidelį
puodą ir maišydami kaitinkite, kol temperatūra pasieks maždaug 70 °C (praverstų turėti skysčiams skirtą termometrą). Temperatūrai pasiekus
reikiamą ribą, išjunkite kaitrą ir į puodą supilkite grietinėlę, druską ir
pistacijų bei vanilės pastas. Gerai išmaišykite, kad ingredientai
persipintų vieni su kitais.
4
Paruoštą ledų masę palikite gerai
atvėsti. Kai ji nebebus karšta, supilkite į norimas formas ir šaldykite
šaldiklyje kas valandą maišant plaktuvu. Ledams pilnai sušalti prireiks
apie 4–6 valandų.
5
Patiekdami ledus, papuoškite juos smulkintais pistacijų riešutais.
Skanaus!