Midijos baltojo vyno padaže

Midijos baltojo vyno padaže

2024-01-09
4 porcijos
20 min.
Klasika, kuri niekada nenuvilia – midijos baltojo vyno padaže atsiveria visu savo jūriniu charakteriu. Kvapnios žolelės ir sviestas sukuria padažą, kurį norisi semti iki paskutinio lašo.

Ingredientai: Midijos, baltas sausas vynas, svogūnai, česnakas, druska, pe...

Visi ingredientai

GAMINIMAS

1
Midijas kruopščiai nuplaukite šaltu vandeniu ir mažesniu peiliu arba pirštais pašalinkite barzdeles (augalinė šakelė išeinanti ir priaugusi prie kiauto).
2
Ant vidutinės ugnies kaitros užkaiskite didelį puodą, supilkite baltą vyną, sudėkite smulkintus svogūnus, česnaką ir įberkite druskos, pavirkite apie 5 minutes.
3
Sudėkite midijas, uždenkite puodą, padidinkite kaitrą ir virkite apie 5 minutes arba kol midijos atsivers.
4
Įmaišykite kapotas žoleles ir sviestą, nuimkite nuo ugnies ir atsargiai išmaišykite.
5
Prieš patiekdami patikrinkite, ar nėra užsidariusių midijų – jas išmeskite, o patiekalą patiekite karštą su bulvytėmis arba prancūziška bagete.

Skanaus!

Produktai receptui gaminti