Makaronai su pomidorais (Pasta al Pomodoro)

Makaronai su pomidorais (Pasta al Pomodoro)

Autorius:
2025-08-13
2 porcijos
15 minučių
Lengvas ir neįpareigojantis – pagaminti galima beveik užsimerkus. Mylimiausi sodo pomidorai, „Morelli“ itališki makaronai MEZZE MANICHE, alyvuogių aliejus ir Parmigiano Reggiano sūris – kiekiai dosnūs, matuojami širdimi.

Ingredientai: Makaronai MEZZE MANICHE, vyšniniai pomidorai, alyvuogių alie...

Visi ingredientai

1
Užvirinkite puodą vandens. Įberkite druskos.
2
Į kitą puodą arba gilią keptuvę įpilkite dosnų šlakelį alyvuogių aliejaus.
3
Dvi česnako skilteles lengvai sutraiškykite peilio plokščia puse ir sudėkite į įkaitintą aliejų. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol pasklis švelnus aromatas. Įberkite žiupsnelį druskos.
4
Mažuosius pomidorus perpjaukite pusiau ir suberkite į puodą su česnaku. Kepkite ant vidutinės ugnies, tik kol jie pradės minkštėti, bet išlaikys dalį traškumo – svarbu jų neperkepti.
5
Įmaišykite šviežių baziliko lapelių. Švelniai pakratykite ar pamaišykite, kad pomidorai pradėtų leisti sultis, o jų minkštimas apgaubtų pačius juos.
6
Į verdantį vandenį suberkite MEZZE MANICHE makaronus. Virkite, kol jie bus al dente – švelniai kieti, bet jau išvirę.
7
Išvirtus makaronus nusunkite (pasilikite šiek tiek virimo vandens) ir suberkite į pomidorus. Viską gerai išmaišykite, prireikus įpilkite truputį virimo vandens.
8
Negailėdami pabarstykite tarkuoto Parmigiano Reggiano sūrio. Gerai išmaišykite.
9
Serviruokite į lėkštę, dar pabarstykite šviežio sūrio ir kelis baziliko lapelius viršuje. Patiekite iš karto, kol karšta.

Skanaus!

Produktai receptui gaminti