Jautienos steiko juostelės kremiškame jogurto ir tahini padaže

Jautienos steiko juostelės kremiškame jogurto ir tahini padaže

2025-11-23
2 porcijos arba užkandis 4-5 žmonėms
40 min.

Šventiškas patiekalas su sultinga jautiena ir kremišku padažu ne tik papuoš jūsų kalėdinį stalą, bet ir nustebins išraiškingu skonių deriniu. Ieškantiems kažko ypatingo, kas suteiktų daugiau jaukumo ir prabangos.

Ingredientai: ANGUS jautienos kumpio apvalainė išorinė, aliejus, pipirai, ...

Visi ingredientai

GAMINIMAS

1

Jautieną išimkite iš šaldytuvo 1–2 valandoms prieš kepimą, kad mėsa pasiektų kambario temperatūrą ir keptų tolygiai.

2

Pirmiausia pasiruoškite marinuotus svogūnus. Karštame vandenyje ištirpinkite cukrų ir druską, supilkite obuolių actą ir suberkite plonais pusžiedžiais pjaustytą raudonąjį svogūną. Palikite marinuotis, kol ruošite kitus patiekalo komponentus.

3

Paruoškite padažą. Į dubenį supilkite tahini, citrinos sultis, suberkite jogurtą ir majonezą. Maišykite, kol gausite vientisą, glotnią masę.

4

Į padažą įtarkuokite česnaką, pagardinkite druska ir išmaišykite. Paragaukite ir, jei reikia, pakoreguokite rūgštelės ar sūrumo balansą.

5

Įkaitinkite keptuvę su aliejumi iki aukštos temperatūros ir iškepkite jautieną iki mėgstamo paruošimo lygio. Svarbu kepti intensyviai, kad išorė gražiai apskrustų.

6

Iškepusią jautieną palikite „pailsėti“ apie 5 minutes kambario temperatūroje. Tuomet supjaustykite plonomis juostelėmis ir pagardinkite druska bei šviežiai grūstais pipirais.

7

Serviravimo lėkštės dugną ištepkite paruoštu padažu. Ant viršaus išdėliokite jautienos juosteles, užberkite kalendros lapelių ir granato sėklų. Šalia pridėkite marinuotų svogūnų.

8

Pabaigoje viską pabarstykite druskos dribsniais, šviežiai grūstais pipirais ir pašlakstykite sezamų arba alyvuogių aliejumi bei keliais lašais citrinos sulčių.

Skanaus!

Produktai receptui gaminti