Dvi kepto camembert sūrio idėjos
2024-03-27

Lengva užkandžio idėja Velykoms dalinasi maisto tinklaraščio Kitchen Julie bei knygos autorė Julija Steponavičiūtė. Svečių pasitikimui. Netikėtam siurprizui, kai dar visiems nespėjus susėsti prie stalo, ištrauki štai tokią skonių bombą. Julija paruošė dvi versijas: sūrią ir saldžiąją. Išbandykite.
SŪRI versija
Reikės:
Camembert sūrio
Čiobrelio ar kitų mėgstamų žolelių
Slyvinių ar vyšninių pomidorų
Alyvuogių aliejaus
Senovinės raugintos tešlos bagetės
Paruošimas:
- Kepimo indo centre padėkite camembert sūrį, įpjaukite rėželiais.
- Pabarstykite mėgiamomis žolelėmis (galima dėti ir traiškyto česnako).
- Aplink sūrį sudėkite ratu pomidorus bei bagetės riekeles.
- Gausiai apšlakstykite tyro alyvuogių aliejaus.
- Kepkite 180 °C orkaitėje apie 20 min.
SALDI versija
Reikės:
Camembert sūrio
Klevų sirupo ar medaus
Anakardžių
Laukinių KURAGA abrikosų puselių
Kriaušių
Persikinių pasiflorų
Figų džemo
Senovinės įvairių grūdų duonelės
Paruošimas:
- Kepimo indo centre padėkite camembert sūrį, įpjaukite rėželiais.
- Apliekite klevų sirupu arba dedame medaus.
- Į rėželius įkiškite riešutus.
- Kepkite 180 °C orkaitėje apie 20 min.
- Patiekite su džiovintais abrikosais, kriaušėmis, persikinės pasifloromis, figų džemu ir duonele.