Desertas stiklinėse su mėlynių džemu

Desertas stiklinėse su mėlynių džemu

Autorius:
2023-10-13
2 porcijos
15 min.
Šį nesudėtingą sluoksniuotą desertą greitai paruošite netikėtiems svečiams. Tarpusavyje puikiai dera avižinių sausainių trupinių, purus maskarponės ir mėlynių džemo sluoksneliai. Kabinkite visus kartu – tikras skanumėlis.

Ingredientai: Mėlynių džemas, avižiniai sausainiai, kokosų aliejus, grieti...

Visi ingredientai

GAMINIMAS

1
Sutrinkite sausainius į stambius trupinius ir sumaiškite su skystu kokosų aliejumi.
2
Apie 1 kupiną v.š. sausainių masės atidėkite, o likusią suberkite į indelius ir švelniai paspauskite. Indelius ir atidėtus trupinius palaikykite šaldytuve, kol ruošite kremą.
3
Maskarponę sumaišykite su graikišku jogurtu ir cukraus pudra. Atsargiai maišant į maskarponės – jogurto masę supilkite grietinėlę. Plakite elektriniu plaktuvu nedideliu greičiu, kol kremas sutirštės. Svarbiausia neperplakti, kad kremas nepagelstų ir neįgytų sviesto skonio. Pabaigoje įmaišykite citrinos sultis
4
Ant sausainių sluoksniuokite maskarponės kremą, ant jo – mėlynių džemą.
5
Papuoškite šilauogėmis bei avietėmis ir apibarstykite likusiais sausainių trupiniais.
6
Galite skanauti iš karto arba šiek tiek atvėsinti šaldytuve.

Skanaus!

Produktai receptui gaminti