
Burrata su apelsinais ir naminiu pesto padažu
2024-01-18
Burrata su apelsinais – tai gaivus ir elegantiškas užkandis, kuriame susijungia švelnus sūrio kremiškumas, citrusinių vaisių rūgštelė ir pikantiškas naminis pesto. Lengvai paruošiamas, bet išties išraiškingas patiekalas vasaros pietums ar vakarienei su svečiais.
Ingredientai: Raudonieji Sicilijos apelsinai, burrata sūris, kedrinių pini...
Visi ingredientaiGAMINIMAS
1
Nulupkite apelsinus ir supjaustykite plonais griežinėliais.
2
Nusausinkite burrata ir pirštais suplėšykite stambiais gabalais. Sudėliokite lėkštėje, aplinkui sudėkite supjaustytus apelsinus.
3
Pasigaminkite bazilikų pesto. Bazilikus, česnaką, kedrinių pinijų riešutus ir alyvuogių aliejų sutrinkite iki vientisos masės. Įmaišykite parmigiano reggianno sūrį bei citrinos sultis. Paragaukite, jei trūksta pridėkite citrinų sulčių ir druskos. Jeigu neturite laiko gaminti pesto patys – rinkitės jau pagamintą.
4
Dėkite paruoštą pesto ant burratos bei apelsinų, pabarstykite kedrinių pinijų riešutais ir papuoškite šviežių bazilikų lapeliais.
Skanaus!
Ingredientai
Salotoms reikės: