Burokėlių ir figų salotos
2023-10-13
.png)
Gaivūs špinatai ir burokėlių griežinėliai puikiai dera su saldžiu balzamiko kremu ir sezoninėmis figomis. Patiekalą užbaigia trupinėlis moliūgų sėklų ir pasterizuoto avių ir ožkų pieno feta sūris, brandintas du mėnesius ąžuolinėje statinėje. Lengvai pagaminamos rudens salotos nuostabiai dera su bet kokiu pagrindiniu patiekalu.
Reikės:
100 g jau iškeptų ir paruoštų burokėlių (galima naudoti ir virtus)100 g fetos sūrio
70 g špinatų
50 g moliūgų sėklų
3-5 figų
½ žaliosios citrinos sulčių
Alyvuogių aliejaus
Balzamiko kremo
Druskos
Pipirų
Paruošimas:
- Paruoštus burokėlius supjaustykite griežinėliais. Figas taip pat supjaustykite puselėmis arba ketvirčiais.
- Špinatų salotas išdėliokite lėkštėje, o ant jų sudėkite pjaustytus burokėlius ir figas.
- Apibarstykite feta bei moliūgų sėklomis ir viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei balzamiko kremu.
- Pagal norimą skonį, pabarstykite druskos bei šviežiai maltais pipirais. Patiekite ir skanaukite!
Receptas @svajojantis_olandas