Bulviniai virtinukai gnocchi su smidrais ir burata | Skonių vasara

Bulviniai virtinukai gnocchi su smidrais ir burata | Skonių vasara

Autorius:
Eglė iš @another_bite
2025-06-06
4 porcijos
20 min.
Moderni klasika lėkštėje – švelnūs bulviniai virtinukai su smidrais, burata ir kvapniu pesto. Lengva, žalia, skanu ir netikėta – tobulas vasaros derinys! Rekomenduojame paragauti.

Ingredientai: Švieži bulviniai virtinukai Gnocchi, smidrai, pesto padažas,...

Visi ingredientai

GAMINIMAS

1
Nuplautus smidrus supjaustykite maždaug 3 cm ilgio gabalėliais. Dėkite juos į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite kelias minutes.
2
Apvirtus smidrus išgriebkite kiaurasamčiu ir sudėkite į dubenį su šaltu vandeniu ir ledo kubeliais. Palikite kelioms minutėms, kad atvėstų. Taip jie išlaikys spalvą ir traškumą.
3
Į tą patį verdantį vandenį suberkite bulvinius virtinukus ir virkite pagal instrukciją ant pakuotės.
4
Išvirus virtinukams, nupilkite vandenį. Į į tą patį puodą suberkite atvėsintus smidrus. Įdėkite pesto padažo ir atsargiai išmaišykite.
5
Visą masę sukrėskite į serviravimo dubenį. Ant viršaus dėkite pusiau perplėštą buratą ir viską pagardinkite extra virgin alyvuogių aliejumi.

Skanaus!

Produktai receptui gaminti