Avių pieno sūris PECORINO ROMANO DOP, brandintas 11 mėn.
42,85 €/kg
„Cao Formaggi“ termizuoto avių pieno sūris PECORINO ROMANO DOP, brandintas 11 mėnesių, yra kietas, trapus, granuliuotas sūris be akučių. Tai itališkas sūris, gaminamas iš Sardinijos avių pieno. Dažniausiai tarkuojamas ir naudojamas makaronų gamybai, yra pagrindinis cacio e pepe patiekalo ingredientas. Jo sūrus, intensyvus skonis puikiai tinka ir kitų patiekalų gamybai, pavyzdžiui, sriubų, troškinių, lazanijų ar picų. Žinoma, skanu ragauti ir vieną!
Turi DOP (Denominazione d'Origine Protetta / Saugoma kilmės vietos nuoroda) ženkliuką, kuris yra suteikiamas tokiems produktams, kurių kokybė ir savybės išskirtinai priklauso nuo jo kilmės vietos, geografinės aplinkos. Visos produkto gamybos stadijos yra atliekamos tam tikroje nustatytoje vietovėje.
Pavadinimas Pecorino Romano nurodo, kad tai itališkas avių pieno sūris.
Termizacija – žalio pieno kaitinimas mažiausiai 15 sekundžių 57–68 °C temperatūra.
Laikyti ne aukštesnėje nei 8 °C temperatūroje.