Avių pieno sūris MANCHEGO ARTESANO PDO, brandintas 11 mėn.
59,21 €/kg
„Artequeso“ nepasterizuoto avių pieno sūris MANCHEGO ARTESANO PDO, brandintas 11 mėnesių, yra cilindro formos, tvirtos tekstūros, dramblio kaulo spalvos, turi natūraliai susidariusią gelsvai rudą žievelę, o viduje netvarkingai išsidėsčiusių oro tarpų. Intensyvaus, turtingo sviestinio skonio, šiek tiek sūrus ir aitrus. Puikiai tinka ragauti su vaisiais, riešutais, saulėje džiovintais pomidorais ir figomis. Pusiau kietas. Riebumas 55 %.
Šis sūris yra ispaniškas, gaminamas būtent La Mančos regione iš Manchega avių pieno. Kai pienas yra surenkamas, jis kaitinamas dideliuose kubiluose, maišant pridedama šliužo fermento. Karštis ir fermentas užtikrina varškės formavimąsi. Vėliau varškė yra atskiriama ir sausinama. Tada ji perkeliama į statines primenančias liejimo formas kur yra spaudžiama. Išspaustas sūris yra sūdomas ir vėliau brandinamas.
Turi PDO (Protected Denomination of Origin / Saugoma kilmės vietos nuoroda) ženkliuką, suteikiamą tik tokiems produktams, kurių kokybė ir savybės išskirtinai priklauso nuo jo kilmės vietos, o pavadinime yra geografinę kilmę žymintis vietovardis. Visos produkto gamybos stadijos (nuo žaliavų gamybos iki perdirbimo) turi būti atliekamos toje vietovėje.
Artesano pavadinime reiškia, kad sūris yra rankų darbo, pagamintas amatininkų.
Laikyti 0–7 °C temperatūroje.