Prekės kodas: 406323
Angus jautienos kumpio apvalainė išorinė, vakuumuota

Angus jautienos kumpio apvalainė išorinė, vakuumuota

OXMEAT
(0 atsiliepimų)

18,99 €/kg

Aprašymas:

„OxMeat“ Angus jautienos kumpio apvalainė išorinė – gana liesa, maloniai sultinga mėsa, iš kurios galima pasigaminti puikų kepsnį arba troškinį. Sausai brandinta.

Tai grynaveisliai Angus, išauginti ant žalienų Lietuvoje. Motininės bandos buvo atvežtos iš Aberdeen Angus tėvynės Škotijos.

Angus jautiena – Aberdeen Angus veislės jaučio mėsa, žinoma del savo puikaus marmuringumo (marbling). Mėsos marmuringumas yra riebalų išsikerojimas raumeningoje mėsoje. Kuo labiau mėsa išraižyta riebalų raštais, tuo ji sultingesnė ir išraiškingesnė.

Pastaba: supakuota po ~500 g. Užsisakę daugiau nei 500 g, (pavyzdžiui, 1 kg) gaminį gausite atskiromis pakuotėmis.

Naudojimo instrukcija:

Kepant orkaitėje: įkaitinti orkaitę iki 90–100 °C. Kuo žemesnėje temperatūroje bus kepama mėsa, tuo tolygiau ji iškeps. Į skardą įkloti folijos ar kepimo popieriaus lakštą. Ant skardos uždėti grilio groteles, kad susidarytų keletos centimetrų tarpas, kuris užtikrins, kad mėsa keps, o ne troškinsis. Orkaitei įkaitus kepsnį dėti ant grotelių ir šauti į orkaitę. Maždaug po 40–45 min pasinaudoti mėsos termometru ir patikrinti kepsnio vidaus temperatūrą. Ji neturi viršyti 48–50 °C, kad kepsnys būtų vidutiniškai keptas. Mėgstantys kietesnę mėsą turėtų kepti kiek ilgiau. Kepsniui iškepus, leisti jam pastovėti 5–10 minučių jo nejudinant ir nebadant. Vėliau labai įkaitintoje ir trupučiu aliejaus ar ghi sviesto išteptoje keptuvėje abi kepsnio puses pakepti po 1 minutę.

Kepant ant grotelių: dėti mėsą ant tos pusės, kurioje nėra karštų anglių. Kepti, kol vidinė mėsos temperatūra pasieks 48–50°C. Taip mėsa bus vidutiniškai kepta. Vėliau toje grilio pusėje, kurioje anglys karštesnės, pakepti kepsnio abi puses dar kartą po 1 minutę. Iškeptą kepsnį išimti ir leisti pastovėti 5–10 minučių.

Laikymo sąlygos:

Laikyti 0–2 °C temperatūroje.

 

Prekės kilmės šalis:
Lietuva
OXMEAT

Sausai brandintos Angus jautienos ir veršienos įmonė „OxMeat“ buvo įkurta vadovaujantis principu „nuo lauko iki stalo“. Ją įkūrė trys ūkininkai, kiekvienas jų specializuojasi tik tam tikros veislės galvijų veisime ir auginime. Jų produkcija yra išskirtinė tuo, kad visi ekskliuzyviniai galvijai pirkti Europos aukcionuose ir tik po visapusiškų genetinių tyrimų atgabenti į Lietuvą, taip užtikrinant pačią aukščiausią kiekvienos veislės genetinį standartą. Ypatingą skonį mėsai suteikia marmuringumas, todėl „OxMeat“ tiekia būtent Aberdeen Angus jaučio mėsą.

Tai ne tik maisto produktai, bet ir ištisa gero kepsnio filosofija, skatinanti pačius mylimiausius susiburti, ragauti ir dalytis.

Vertinimai ir apžvalgos
(0 atsiliepimų)
Jei norite palikti komentarą, prisijunkite.
* Realios prekės išvaizda gali šiek tiek skirtis nuo esančios nuotraukoje. Prekės, kurias gausite, gali būti kitokioje pakuotėje bei kitokios išvaizdos ar formos. Informacija el. parduotuvės produkto aprašyme yra bendro pobūdžio, todėl gali šiek tiek skirtis nuo informacijos, nurodytos ant prekės pakuotės. Visada rekomenduojame perskaityti ir vadovautis informacija, esančia ant prekės pakuotės. Akcinių prekių kiekis yra ribotas.