Top prekė
Alyvuogių aliejus extra virgin I.G.P. SICILIA

Alyvuogių aliejus extra virgin I.G.P. SICILIA

TRUE SICILIAN
(0 atsiliepimų)
500 ml

15,85 €

31,70 €/l

Aprašymas:

„True Silician“ aukščiausios kategorijos, šalto pirmo spaudimo extra virgin alyvuogių aliejus yra gaunamas tiesiogiai iš alyvuogių ir tik mechaniniu būdu. Aliejus spaudžiamas gamintojo nuosavoje spaudykloje ne vėliau nei per 4 val. rankomis surinkus alyvuoges.

  • Rūgštingumas tik 0.15 % (maks. norma 0.8 %, labai geram aliejui – maks. 0.3 %).
  • Peroksidų kiekis 3.9 meq/kg (maks. leistinas 20 meq/kg).
  • Polifenolių kiekis po išspaudimo 312 mg/L (laikoma, kad aliejus turi daug polifenolių, jei jų koncentracija ne mažesnė nei 250 mg/L).

Šio aliejaus gamybai naudojamos tik vietinės Sicilijos alyvuogių veislės, todėl aliejus pažymėtas I.G.P. saugomos geografinės nuorodos sertifikatu. Jo aromatas – platus ir apgaubiantis, jaučiamos žolelių ir šviežiai spaustų alyvuogių užuominos, su artišokų ir pomidorų natomis. Spalva – žalia su geltono aukso refleksais.

Skonis gerai subalansuotas, jaučiasi vidutinio intensyvumo alyvuogių aliejui būdingas kartumas ir aštrumas su migdolų, artišokų ir žaliųjų pomidorų poskoniais – patiks gero alyvuogių aliejaus mėgėjams ir gurmanams. Dėl stipraus, bet puikaus ir elegantiško skonio šis aliejus puikiai tinka įvairių rūšių patiekalams gardinti – nuo ant grotelių keptos mėsos iki paprastos daržovių sriubos. Išbandykite ant picos, ką tik ištrauktos iš orkaitės, arba ant karštos ankštinių sriubos.

Taip pat svarbu paminėti, kad extra virgin kategorijos alyvuogių aliejaus gamyboje spaudimo metu kontroliuojama temperatūra, ji nepakyla aukščiau 27 °C.

Alyvuogių aliejuje esantys polifenoliai yra ypač naudingi žmogaus organizmui. Jie padeda apsaugoti kraujo lipidus nuo oksidacinės pažaidos. Teigiamas poveikis pasireiškia per parą suvartojant 20 g alyvuogių aliejaus.

Laikymo sąlygos:

Laikyti vėsioje, sausoje vietoje, atokiau nuo tiesioginės saulės spindulių ir šilumos šaltinių.

Prekės kilmės šalis:
Italija

pirmo spaudimo alyvuogių aliejus.

TRUE SICILIAN
Vertinimai ir apžvalgos
(0 atsiliepimų)
Jei norite palikti komentarą, prisijunkite.

Receptai ir straipsniai

Cukinijų salotos
Šios cukinijų salotos – šventė akims ir skonio receptoriams! Žalios cukinijų juostelės susisuka aplink traškius duonos skrebučius. Fetos sūris suteikia lengvo sūrumo, o padažas su Dižono garstyčiomis pripildo ryškaus skonio
Pavasarinės salotos su daigais ir bolivine balanda
Artėjant šiltesniems orams, norime į jūsų virtuvę įnešti gaivesnio ir lengvesnio maisto. Mūsų pasiūlymas – pavasarinės salotos su daigais ir bolivine balanda. Salotos yra itin sočios, tačiau neapsunkinančios organizmo. Ko daugiau reikia pavasariui!
Kaip išsirinkti alyvuogių aliejų ASSORTI?
Renkatės alyvuogių aliejų? Pasirinkimas labiausiai priklauso nuo to, kam jį naudosite. Taip pat nuo jūsų skonio.
Kaip išsirinkti daug polifenolių turintį alyvuogių aliejų?
Besirūpinantiems sveikesne mityba verta kasdien gausiau naudoti alyvuogių aliejų. Maisto žinovė ir ASSORTI asortimento vadovė Guoda Azguridienė teigia, kad alyvuogių aliejus yra ypač naudingas sveikatai, odai, atskleidžia neįtikėtinus kiekvieno patieka...
Bolivinės balandos salotos su burokėliais, granatais ir apelsinais
Salotos turi būti spalvingos ir skanios! Lėkštėje karaliauja maistingoji bolivinė balanda, ryškiai violetiniai salotų lapeliai, salstelėjęs ir citrusinį poskonį turintis sūris bei spalvingumo suteikiantys apelsinų kubeliai ir granatų sėklos...
Velykinis itališkas pyragas PIZZA RUSTICA
Burnoje tirpstantis velykinis pyragas. Nesaldus, tradicinis itališkas, į kišą panašus, trapios tešlos krepšelis pripildytas: Saliami, Mortadella dešra, Ricotta, Mocarella, Pecorino Romano ir Fantino sūriais. Pyragas puikiai...
Kreminė polenta su orkaitėje kepta feta bei pomidorais
Maisto tinklaraščio KitchenJulie bei knygos autorės Julijos Steponavičiūtės receptas. Kaip ji sako – „Toks, kuris gelbėtų netikėtus svečius arba tavo tingulį.“
Dvi kepto camembert sūrio idėjos
Lengva užkandžio idėja Velykoms dalinasi maisto tinklaraščio Kitchen Julie bei knygos autorė Julija Steponavičiūtė.
Trys vasaros patiekalai, kuriuose alyvuogių aliejus atlieka svarbų vaidmenį
Nuo klasikinio itališko skonio iki tradicinių lietuviškų šaltibarščių su bulvėmis bei lengvesnių mišrainių. Sužinokite, kaip tinkamai panaudoti alyvuogių aliejų, kad jūsų vasaros valgiai būtų ne tik sveiki, bet ir ypatingai skanūs...
Maisto žinovė: padažus nėra lengva išsirinkti tiems, kuriems rūpi, kas valgoma, tačiau saugių alternatyvų yra
Vasara gali būti vadinama ne tik šviežių salotų, kepsnių ir kito lauke valgomo maisto, bet ir padažų sezonu. Juos lietuviai mėgsta, vartoja gausiai ir skanina beveik viską. Nors padažai nėra ta produktų grupė, kuri galėtų būti vadinama sveika, maisto...
Visi straipsniai ir receptai
* Realios prekės išvaizda gali šiek tiek skirtis nuo esančios nuotraukoje. Prekės, kurias gausite, gali būti kitokioje pakuotėje bei kitokios išvaizdos ar formos. Informacija el. parduotuvės produkto aprašyme yra bendro pobūdžio, todėl gali šiek tiek skirtis nuo informacijos, nurodytos ant prekės pakuotės. Visada rekomenduojame perskaityti ir vadovautis informacija, esančia ant prekės pakuotės. Akcinių prekių kiekis yra ribotas.