15,85 €
31,70 €/l
„True Silician“ aukščiausios kategorijos, šalto pirmo spaudimo extra virgin alyvuogių aliejus yra gaunamas tiesiogiai iš alyvuogių ir tik mechaniniu būdu. Aliejus spaudžiamas gamintojo nuosavoje spaudykloje ne vėliau nei per 4 val. rankomis surinkus alyvuoges.
- Rūgštingumas tik 0.15 % (maks. norma 0.8 %, labai geram aliejui – maks. 0.3 %).
- Peroksidų kiekis 3.9 meq/kg (maks. leistinas 20 meq/kg).
- Polifenolių kiekis po išspaudimo 312 mg/L (laikoma, kad aliejus turi daug polifenolių, jei jų koncentracija ne mažesnė nei 250 mg/L).
Šio aliejaus gamybai naudojamos tik vietinės Sicilijos alyvuogių veislės, todėl aliejus pažymėtas I.G.P. saugomos geografinės nuorodos sertifikatu. Jo aromatas – platus ir apgaubiantis, jaučiamos žolelių ir šviežiai spaustų alyvuogių užuominos, su artišokų ir pomidorų natomis. Spalva – žalia su geltono aukso refleksais.
Skonis gerai subalansuotas, jaučiasi vidutinio intensyvumo alyvuogių aliejui būdingas kartumas ir aštrumas su migdolų, artišokų ir žaliųjų pomidorų poskoniais – patiks gero alyvuogių aliejaus mėgėjams ir gurmanams. Dėl stipraus, bet puikaus ir elegantiško skonio šis aliejus puikiai tinka įvairių rūšių patiekalams gardinti – nuo ant grotelių keptos mėsos iki paprastos daržovių sriubos. Išbandykite ant picos, ką tik ištrauktos iš orkaitės, arba ant karštos ankštinių sriubos.
Taip pat svarbu paminėti, kad extra virgin kategorijos alyvuogių aliejaus gamyboje spaudimo metu kontroliuojama temperatūra, ji nepakyla aukščiau 27 °C.
Alyvuogių aliejuje esantys polifenoliai yra ypač naudingi žmogaus organizmui. Jie padeda apsaugoti kraujo lipidus nuo oksidacinės pažaidos. Teigiamas poveikis pasireiškia per parą suvartojant 20 g alyvuogių aliejaus.
Laikyti vėsioje, sausoje vietoje, atokiau nuo tiesioginės saulės spindulių ir šilumos šaltinių.