Aksominis juodųjų trumų kremas

Aksominis juodųjų trumų kremas

TARTUFI JIMMY
(0 atsiliepimų)
90 g

6,63 €

73,67 €/kg

Aprašymas:

Jau „Tartufi Jimmy“ aksominio juodųjų trumų kremo pavadinimas sako, kad tai nuostabios tekstūros pagardas. Lygiai tiek pat nuostabaus ir skonio. Pagamintas su juodaisiais ir Brumale (Muskato / žieminiais) trumais.

Rekomenduojame naudoti ruošiant bruschettavol-au-vent, makaronus, bulvinukus (gnocchi) ir rizotą.

Juodieji trumai (Tuber melanosphorum Vittad.) yra vieni brangiausių grybų pasaulyje. Turi intensyviausią kvapą iš visų juodųjų trumų. Jis primena ridikėlius, cikorijas bei lazdynų riešutus. Nuostabaus skonio, kurį galima apibūdinti kaip šokolado bei riešutų mišinį su žemiškomis bei dūminėmis natomis. Juodos spalvos, viduje turi baltų „venų“. Raštuoti tiek išorėje, tiek viduje. Išorėje esantys raštai primena smulkias netaisyklingų formų piramides. Jų derlius renkamas nuo lapkričio iki kovo. Dažniausiai randami po ąžuolais.

Brumale trumai (Tuber brumale Vittad.), dar žinomi kaip juodieji žieminiai trumai, savo organoleptinėmis savybėmis yra ne tokie ryškūs, kaip juodieji (Tuber melanosphorum Vittad.), tačiau tikrai stebina muskuso aromatu ir muskato riešutų bei ropių poskoniais. Juodos spalvos, viduje turi baltų ir pilkų „venų“. Kaip ir juodieji, jie dažniausiai randami po ąžuolais, derlius renkamas nuo lapkričio iki kovo.

Apie trumus

Trumai, dar vadinami „požemių perlais“, „virtuvės brangakmeniais“ bei „elfų obuoliais”, yra nuostabus rinktinis valgis, kurio kilogramas kainuoja ne vieną šimtą eurų.

Organoleptinės savybės. Nelengva apibūdinti trumų aromatą bei skonį tiems, kurie nėra jų ragavę. Svarbu paminėti, kad jie išties intensyvaus išskirtinio skonio bei kvapo. Specialistai jį apibūdina kaip panašų į garstyčių bei ilgai brandinto sūrio. Kai kurie teigia, kad kvapas primena česnakus, konservuotus kukurūzus, muskusą bei riešutus. Kartą pauostę trumų, lengvai įsiminsite šį kvapą ir jį atpažinsite.

Jie gali būti įvairaus dydžio: nuo mažiukų, kelių centimetrų skersmens kamuoliukų iki bulvės dydžio, sveria 10–60 g. Šių grybų paviršius kiek grublėtas, o po juo esantis mėsingas minkštimas gali būti tiek tamsios, tiek kremo spalvos. Trumų forma šiek tiek priklauso nuo dirvožemio: jei žemė minkšta, jie auga apvalūs ir glotnūs, jei kieta – netaisyklingos formos, mat kovoja dėl erdvės.

Trumai auga po žeme, todėl jų ieškant į pagalbą pasitelkiamos kiaulės arba šunys, kurių ypatinga uoslė leidžia surasti šiuos grybus. Kvapas yra pagrindinis trumų brandos ir kokybės požymis, mat kvapiosios medžiagos susiformuoja tik tada, kai grybai yra tinkamai subrendę.

Šviežius trumus prieš vartojant reikia nuplauti vandeniu ir nešvarumus nuvalyti šepetėliu. Grybo išorė turi būti visiškai švari – tik tada galima lupti žievelę ir susmulkinti juos specialiomis pjaustyklėmis. Nerekomeduojama vartoti trumų su ryškaus skonio ir aromato maistu. Šiais grybais labiausiai tinka gardinti švelnaus skonio produktus: ryžius, makaronus, bulves ir pan. Taip pat išryškinti visus trumų skonio atspalvius padeda riebumas, tad sūriai, sviestas ir aliejus puikiai su jais dera.

Laikymo sąlygos:

Laikyti vėsioje sausoje vietoje, toliau nuo saulės spindulių. Atidarius laikyti šaldytuve ir suvartoti per 7 dienas.

Prekės kilmės šalis:
Italija

šviežia GRIETINĖLĖ, PIENAS, SVIESTAS, tarkuotas sūris Grana Padano (PIENAS, druska, šliužo fermentas. konservantai: lizocimas iš KIAUŠINIŲ), juodieji trumai 3,1%, Brumale trumai 3% (Tuber Brumale Vitt), juodieji trumai 0.10% (Tuber Melanosporum Vitt), kukurūzų miltai, SOJOS lecitinas, druska, natūralūs prieskoniai.

TARTUFI JIMMY

„Tartufi Jimmy“ gimė 1980-aisiais metais, kai Giovannin‘as Cecchin‘is du savo hobius, medžioklę bei trumus, pavertė verslu. Iš pradžių gamintojas tiekė tik šviežius trumus, kuriuos iki šiol gauna net iš 400 skirtingų trumų medžiotojų. Tokia gausybė ryšių užtikrina galimybę visada turėti šviežių trumų asortimentą. Tačiau atsižvelgęs į vartotojų poreikius, Cecchin‘is pradėjo gaminti įvairių kitų produktų su trumais: aliejų, sviesto, padažų, traškučių ir daug kitų.

Trumai, dar vadinami „požemių perlais“, „virtuvės brangakmeniais“ bei „elfų obuoliais”, yra nuostabus gurmaniškas valgis, kurio skonį sunku apibūdinti neragavusiems. Net mažas kiekis trumų gali suteikti maistui nepakartojamo skonio. Tai ne veltui yra brangiausi grybai pasaulyje, jų paieška gana sudėtinga, kadangi jie auga po žeme. „Tartufi Jimmy“ savo gaminiuose dažniausiai naudoja šių rūšių trumus: balkšvuosius (Tuber borchii / Tuber albidum Pico), baltuosius (Tuber magnatum Pico), vasarinius juoduosius (Tuber aestivum Vittad.) bei juoduosius (Tuber melanosphorum Vittad.). Tai kruopščiai atrinkti geriausias organoleptines savybes turintys trumai. Nesibaigiantiems gurmaniškiems potyriams.

Vertinimai ir apžvalgos
(0 atsiliepimų)
Jei norite palikti komentarą, prisijunkite.
* Realios prekės išvaizda gali šiek tiek skirtis nuo esančios nuotraukoje. Prekės, kurias gausite, gali būti kitokioje pakuotėje bei kitokios išvaizdos ar formos. Informacija el. parduotuvės produkto aprašyme yra bendro pobūdžio, todėl gali šiek tiek skirtis nuo informacijos, nurodytos ant prekės pakuotės. Visada rekomenduojame perskaityti ir vadovautis informacija, esančia ant prekės pakuotės. Akcinių prekių kiekis yra ribotas.
Šioje svetainėje naudojame slapukus, kurie pagerina ir Jums pritaiko svetainės funkcijas, padeda analizuoti srautą, pritaikyti Jums internete rodomą reklamą. Sutikimą galėsite bet kada atšaukti, o slapukus ištrinti. Skaityti daugiau