Sūris GRANA PADANO DOP, brandintas 16–18 mėn.
24,99 €/kg
„Valsana“ nepasterizuoto karvių pieno sūris GRANA PADANO DOP, brandintas 16–18 mėnesių, yra yra geltonos spalvos grūdėtas kietasis sūris, kiek panašus į parmezano, tačiau mažiau trapus. Turi balkšvų granulių, vadinamų sūrio kristalais. Turtingo riešutinio skonio, gana švelnus – šias savybes geriausiai pajusite ragaudami vieną. Įprastai įtarkuojamas į makaronus bei rizoto, visgi puikiai tinka ir žuvies patiekalams ar salotoms su vytintu kumpiu. Jei norite ragauti kaip desertą, supjaustykite gabalėliais ir pagardinkite medumi, mėgaukitės su figomis, obuoliais ar persikais.
Gamybos procesas. Šio sūrio gamybai yra naudojamas rytinis ir vakarinis karvių pienas. Vakarinis pienas nugriebiamas ir sumaišomas su šviežiu rytiniu pienu. Mišinys yra koaguliuojamas tam, kad varškės gabaliukai susiformuotų maždaug ryžių smulkumo. Kai susiformuoja varškė, ji yra šildoma iki 53–56 °C tempetarūros. Vėliau suformuojamas sūris, jis sūdomas ir brandinamas. Po kurio laiko yra įvertinama sūrio kokybė suduodant į jį specialiu plaktuku. Jei sūris atitinka kokybės reikalavimus, jį galima vadinti Grana Padano.
Turi DOP (Denominazione d'Origine Protetta / Saugoma kilmės vietos nuoroda) ženkliuką, kuris yra suteikiamas tokiems produktams, kurių kokybė ir savybės išskirtinai priklauso nuo jo kilmės vietos, geografinės aplinkos. Visos produkto gamybos stadijos yra atliekamos tam tikroje nustatytoje vietovėje.
Laikyti ne aukštesnėje nei 8 °C temperatūroje.