Sūris GRANA PADANO DOP, brandintas 16–18 mėn.

Sūris GRANA PADANO DOP, brandintas 16–18 mėn.

VIVALDI
(0 atsiliepimų)

24,99 €/kg

Aprašymas:

„Valsana“ nepasterizuoto karvių pieno sūris GRANA PADANO DOP, brandintas 16–18 mėnesių, yra yra geltonos spalvos grūdėtas kietasis sūris, kiek panašus į parmezano, tačiau mažiau trapus. Turi balkšvų granulių, vadinamų sūrio kristalais. Turtingo riešutinio skonio, gana švelnus – šias savybes geriausiai pajusite ragaudami vieną. Įprastai įtarkuojamas į makaronus bei rizoto, visgi puikiai tinka ir žuvies patiekalams ar salotoms su vytintu kumpiu. Jei norite ragauti kaip desertą, supjaustykite gabalėliais ir pagardinkite medumi, mėgaukitės su figomis, obuoliais ar persikais.

Gamybos procesas. Šio sūrio gamybai yra naudojamas rytinis ir vakarinis karvių pienas. Vakarinis pienas nugriebiamas ir sumaišomas su šviežiu rytiniu pienu. Mišinys yra koaguliuojamas tam, kad varškės gabaliukai susiformuotų maždaug ryžių smulkumo. Kai susiformuoja varškė, ji yra šildoma iki 53–56 °C tempetarūros. Vėliau suformuojamas sūris, jis sūdomas ir brandinamas. Po kurio laiko yra įvertinama sūrio kokybė suduodant į jį specialiu plaktuku. Jei sūris atitinka kokybės reikalavimus, jį galima vadinti Grana Padano.

Turi DOP (Denominazione d'Origine Protetta / Saugoma kilmės vietos nuoroda) ženkliuką, kuris yra suteikiamas tokiems produktams, kurių kokybė ir savybės išskirtinai priklauso nuo jo kilmės vietos, geografinės aplinkos. Visos produkto gamybos stadijos yra atliekamos tam tikroje nustatytoje vietovėje.

Laikymo sąlygos:

Laikyti ne aukštesnėje nei 8 °C temperatūroje.

Prekės kilmės šalis:
Italija

PIENAS, druska, šliužo fermentai, konservantas: LIZOCIMAS (iš KIAUŠINIO baltymo).

VIVALDI

VIVALDI – ilgametę patirtį sukaupęs bei pieno ir sūrio tradicijas puoselėjantis prekės ženklas. Įkūrėjai Marc Nirelli ir Nicola Arnoldi siekia, kad jų produkcija supažindintų pirkėją su autentiškais italų virtuvės skoniais, kuriuos vystė ir tobulino jų senoliai. VIVALDI siūlo daugybę šviežių arba brandintų sūrių, pagamintų iš karvių, avių, buivolių ar ožkų pieno. Kiekvienas sūris pasakoja savo istoriją, o ją suprasti padeda tekstūra, skoniai, aromatai, brandinimas bei formos. Siekiant patenkinti vartotojų lūkesčius, nuolat diegiamos naujovės ir kuriami nauji produktai.

ASSORTI pristato kelis pagrindinius VIVALDI sūrius, kurie pasižymi puikiomis skoninėmis savybėmis. Šiuos bei kitus sūrius galite rasti ASSORTI parduotuvėse bei www.assorti.lt

Taleggio DOP

Taleggio yra pusiau minkštas, kreminės tekstūros brandintas sūris iš šiaurės Italijos. Sūris turi ploną valgomą plutą ir gan stiprų aromatą, tačiau skonis yra subtiliai švelnus. Mėgstantiems makaronų patiekalus, šis sūris bus puikus pagalbininkas, nes lengvai ištirpsta bei pagardina ruošiamus valgius. Taip pat Taleggio gali būti valgomas su gėlių medumi ar džiovintais vaisiais.

Gorgonzola

Gorgonzola yra prabangus, minkštos kreminės tekstūros, pasižymintis pikantišku skoniu sūris. Jis itin lengvai lydosi, todėl galima naudoti padažams, brusketoms ar picoms gardinti. Siekiant atskleisti geriausias skonines savybes, patartina sūrį kurį laiką išimti iš šaldytuvo prieš valgant.

Parmigiano Reggiano

Parmigiano Reggiano yra kietųjų sūrių karalius! Brandintas 20 mėnesių, jis pasižymi smėlio spalva bei uolienas primanančia tekstūra. Parmigiano Reggiano galite patiekti vieną kaip užkandį, sūrio drožlės pasitarnaus ruošiant įvairias salotas bei sriubas, o tarkuotas sūris puikiai derės su rizotu ar lazanija.

Vertinimai ir apžvalgos
(0 atsiliepimų)
Jei norite palikti komentarą, prisijunkite.
* Realios prekės išvaizda gali šiek tiek skirtis nuo esančios nuotraukoje. Prekės, kurias gausite, gali būti kitokioje pakuotėje bei kitokios išvaizdos ar formos. Informacija el. parduotuvės produkto aprašyme yra bendro pobūdžio, todėl gali šiek tiek skirtis nuo informacijos, nurodytos ant prekės pakuotės. Visada rekomenduojame perskaityti ir vadovautis informacija, esančia ant prekės pakuotės. Akcinių prekių kiekis yra ribotas.