8,99 €
21,40 €/kg
Smidrai arba šparagai yra ankstyva naudinga pavasario daržovė. Žalios spalvos, pailga, lengvai salstelėjusi, turi vos jaučiamo žemiško kartumo.
Jei planuojate smidrus gaminti greitu metu, įmerkite juos į indelį su vandeniu. Taip šparagai negeibs ir atrodys švieži. Tai gana greitai gendanti daržovė, tad nereikėtų jos laikyti šaldytuve ilgiau nei dieną ar dvi.
Prieš gamindami kruopščiai juos nuplaukite ir nupjaukite sumedėjusį koto galiuką. Verdami šparagai šiek tiek neįprastai – pastatyti. Galima juos surišti, kad neišsisklaidytų. Vandens reikia įpilti tiek, kad viršūnės nebūtų apsemtos. Taip jos virs garuose, taigi bus išsaugota daugiau naudingųjų medžiagų. Smidrai verdami nuo 3–5 minutes priklausomai nuo to, kokio dydžio yra stiebeliai. Svarbiausia atidžiai stebėti, kad šparagai nepervirtų. Išvirus patartina praplauti juos šaltu vandeniu, kad stiebeliai būtų stangresni.
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.