Trys vieno kąsnio užkandžiai Velykų stalui

2023-10-10
Trys vieno kąsnio užkandžiai Velykų stalui

Šventiniu laikotarpiu nesinori ilgai vargti virtuvėje. Todėl siūlome išbandyti šiuos ypač dailiai atrodančius, labai gardžius ir lengvai pagaminamus vieno kąsnio užkandžius. Ingredientų prireiks visai nedaug, o svečius bei šeimos narius tikrai pavyks nustebinti.

 

Crostini su sūriu ir vynuogėmis

 

Reikės:

 

bagetės

8 a.š. tepamo ožkos pieno sūrio

Kekės besėklių vynuogių

Saujelės pusiau kieto šveicariško sūrio TETE DE MOINE AOP MARGOT

Saujelės pekano riešutų (galima keisti graikiniais riešutais)

Šakelės čiobrelio

Šiek tiek medaus su trumais

Šlakelio alyvuogių aliejaus

 

Paruošimas:

 

Bagetę supjaustykite riekelėmis ir apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus. Paskrudinkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 7-10 min.

Ant riekelių tepkite ožkos pieno sūrį, dėkite po tris vynuogių puseles ir apibarstykite smulkintomis karijomis.

Priskuskite šveicariško sūrio juostelių ir sudėkite ant sumuštinukų.

Pagardinkite šviežiu čiobreliu ir medumi.

 

 

Mocarelos ir kumpio rutuliukai

 

Reikės:

 

12 mocarelos sūrio rutuliukų

6 Prosciutto kumpio juostelių

6 vyšninių pomidorų

12 baziliko lapelių

Šiek tiek tiršto figų balzamiko acto

Šviežiai maltų juodųjų pipirų

 

Paruošimas:

 

Kumpio juosteles išilgai perpjaukite per pusę.

Pomidorus taip pat perpjaukite per pusę ir pašalinkite sėklas.

Ant kiekvienos juostelės uždėkite po baziliko lapelį, popieriniu rankšluosčiu gerai nusausinto mocarelos sūrio rutuliuką ir pusę pomidoro. Susukite ir persmeikite smeigtuku.

Apšlakstykite figų balzamiko kremu ir pagardinkite juodaisiais pipirais.

 

 

Agurko ir lašišos suktinukai

 

Reikės:

 

15 ilgavaisio agurko juostelių (maždaug 2 agurkų)

100 g sūdytos arba rūkytos lašišos filė

40 g fetos sūrio

80 g tepamo varškės sūrio

Šiek tiek citrinos sulčių

Saujelės krapų

15 krekerių

Juodųjų pipirų

 

Paruošimas:

 

Y formos bulvių skustuku išilgai pjaustykite agurką plonomis juostelėmis, kol pasieksite vidurinę dalį su daug sėklų. Agurką apsukite ir vėl pjaustykite juosteles iš kitos pusės. Vidurinės agurko dalies su daug sėklų nenaudokite, ji per daug vandeninga.

Sumaišykite varškės ir fetos sūrius, citrinos sultis, smulkiai supjaustytus krapus, pagardinkite pipirais ir sutrinkite iki vientiso kremo. Kremą sudėkite į konditerinį maišelį arba užsegamą maišelį nukirptu kampeliu.

Popieriniu rankšluosčiu iš abiejų pusių gerai nusausinkite agurkų juosteles.

Ant agurko juostelių užspauskite ploną paruošto kremo sluoksnį, paliekant šiek tiek vietos abiejuose galuose.

Viename gale uždėkite lašišos filė juostelę (ji turi būti trumpesnė, nei agurko juostelė) ir pradedant nuo šio galo susukite agurkų juosteles į suktinukus.

Trupučiu kremo patepkite krekerius ir prilipdykite suktinukus.

 

 

Receptas @dar_kasneli

Šioje svetainėje naudojame slapukus, kurie pagerina ir Jums pritaiko svetainės funkcijas, padeda analizuoti srautą, pritaikyti Jums internete rodomą reklamą. Sutikimą galėsite bet kada atšaukti, o slapukus ištrinti. Skaityti daugiau