Tailandietiškas Pad Thai su vištiena ir daržovėmis

2023-10-13
Tailandietiškas Pad Thai su vištiena ir daržovėmis

Pad Thai – smarkiai populiarėjantis Lietuvoje patiekalas, kilęs Tailande: tai keptuvėje ruoštas WOK su ryžių makaronais ir... Kuo tik geidžia širdis (bei pilvukas). Tam, kad jais pasimėgauti, nebūtina keliauti į Tolimuosius Rytus ar restoraną – šį tradicinį tailandietišką patiekalą, kurį dievina visas pasaulis, lengvai pasigaminsite ir patys. 

 

3 sočioms ar 4 vidutinėms porcijoms reikės:

1 pakelio ryžių makaronų
kepimo aliejaus
400 g juostelėmis pjaustytos vištienos filė
300 g smulkiai pjaustyto kopūsto
1 šiaudeliais supjaustytos morkos
1 kiaušinio plakinio
100 g smulkintų žemės riešutų

 

Padažui reikės:

10 valg.š. sojų padažo
2 valg.š. rudojo cukraus
2 valg.š. ryžių acto
2 valg.š. sezamų aliejaus
½ žaliosios citirnos (laimo) sulčių
2 smulkiai pjaustytų česnako skiltelių
2 cm. smulkinto imbiero šaknies

 

Gaminimas:

  1. Pirmiausia, išvirkite ryžių makaronus taip, kaip nurodyta ant pakuotės.
  2. Tuo tarpu, kitame inde sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus.
  3. Gerai įkaitinkite keptuvę su aliejumi bei apkepkite vištienos filė juosteles.
  4. Joms baigus kepti, sudėkite pjaustytą kopūstą bei morką. Kepkite apie 1-2 minutes ypač gerai įkaitintoje keptuvėje.
  5. Praėjus 1-2 minutėms, keptuvės viduryje padarykite vietos, supilkite kiaušinio plakinį ir jį gerai iškepkite nuolat maišydami.
  6. Išvirtus makaronus stambiai supjaustykite (pasirinktinai) bei sudėkite į keptuvę su vištiena, kiaušiniu bei daržovėmis. Įpilkite paruoštą padažą ir greitai maišydami pakaitinkite.
  7. Suberkite smulkintus riešutus ir išmaišę patiekite. 


Šioje svetainėje naudojame slapukus, kurie pagerina ir Jums pritaiko svetainės funkcijas, padeda analizuoti srautą, pritaikyti Jums internete rodomą reklamą. Sutikimą galėsite bet kada atšaukti, o slapukus ištrinti. Skaityti daugiau