Tailandietiškas Pad Thai su vištiena ir daržovėmis
2023-10-13
Pad Thai – smarkiai populiarėjantis Lietuvoje patiekalas, kilęs Tailande: tai keptuvėje ruoštas WOK su ryžių makaronais ir... Kuo tik geidžia širdis (bei pilvukas). Tam, kad jais pasimėgauti, nebūtina keliauti į Tolimuosius Rytus ar restoraną – šį tradicinį tailandietišką patiekalą, kurį dievina visas pasaulis, lengvai pasigaminsite ir patys.
3 sočioms ar 4 vidutinėms porcijoms reikės:
1 pakelio ryžių makaronųkepimo aliejaus
400 g juostelėmis pjaustytos vištienos filė
300 g smulkiai pjaustyto kopūsto
1 šiaudeliais supjaustytos morkos
1 kiaušinio plakinio
100 g smulkintų žemės riešutų
Padažui reikės:
10 valg.š. sojų padažo2 valg.š. rudojo cukraus
2 valg.š. ryžių acto
2 valg.š. sezamų aliejaus
½ žaliosios citirnos (laimo) sulčių
2 smulkiai pjaustytų česnako skiltelių
2 cm. smulkinto imbiero šaknies
Gaminimas:
- Pirmiausia, išvirkite ryžių makaronus taip, kaip nurodyta ant pakuotės.
- Tuo tarpu, kitame inde sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus.
- Gerai įkaitinkite keptuvę su aliejumi bei apkepkite vištienos filė juosteles.
- Joms baigus kepti, sudėkite pjaustytą kopūstą bei morką. Kepkite apie 1-2 minutes ypač gerai įkaitintoje keptuvėje.
- Praėjus 1-2 minutėms, keptuvės viduryje padarykite vietos, supilkite kiaušinio plakinį ir jį gerai iškepkite nuolat maišydami.
- Išvirtus makaronus stambiai supjaustykite (pasirinktinai) bei sudėkite į keptuvę su vištiena, kiaušiniu bei daržovėmis. Įpilkite paruoštą padažą ir greitai maišydami pakaitinkite.
- Suberkite smulkintus riešutus ir išmaišę patiekite.