Smidrai su Serrano kumpiu bei medaus ir Dižono garstyčių užpilu

Reikės:

Apie 16 smidrų (šparagų)
Serrano kumpio
1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
2 šaukštai Dižono garstyčių
1 šaukštelis medaus
3 šaukštai graikinių riešutų aliejaus
Svogūnų laiškų
Druskos
Pipirų
Žalumynų (nebūtina)

Ilgai laukti smidrai jau čia! Šis elegantiškas pavasario patiekalas nustebins Jus lengvu saldumu, kurį suteikia medaus ir Dižono garstyčių padažas bei sodraus, šiek tiek pikantiško skonio su saldžiomis natomis Serrano kumpis. Šio recepto paruošimas yra itin lengvas ir neužima daug laiko. Smidrais galite mėgautis karštais, kaip pagrindiniu patiekalu arba kaip užkandžiu, kai jie šiek tiek atvės.

Porcijų skaičius – 4. Paruošimo laikas – 20 min. Gaminimo laikas – 15 min.

Paruošimas:

  • Patrumpinkite baltųjų arba žaliųjų smidrų galiukus bei nuskuskite stiebus bulvių skustuvu. Tada virkite pasūdytame vandenyje apie 12-15 minučių, kol stiebai suminkštės. Gerai nusausinkite.
  • Norėdami paruošti padažą, sumaišykite citrinos sultis, Dižono garstyčias ir medų su druska bei pipirais. Supilkite graikinių riešutų aliejų ir viską gerai išplakite. Prieš patiekdami padažą, suberkite į jį kelis šviežius smulkintus svogūnų laiškus.
  • Šiltus arba šaltus smidrus sudėkite į lėkštes, o ant viršaus uždėkite norimą kiekį Serrano kumpio bei apšlakstykite padažu. Galite papildomai patiekti su žalumynais: daigais ar salotų mišiniais. Skanaus!

10% nuolaida pirmam apsipirkimui

Užsisakę naujienlaiškį pirmieji sužinosite apie naujienas bei pasiūlymus!

Taisyklės
* Vienkartinė nuolaida galioja tik užsiregistravusiems nariams, perkant Assorti internetinėje parduotuvėje. Nuolaidos kodas negalioja dovanų rinkiniams, pieno mišiniams, alkoholio prekėms, dovanų čekiams. Nuolaida netaikoma pristatymo ir pakavimo mokesčiui. Pirkimo metu galima panaudoti tik vieną nuolaidos kodą, nuolaidos nesisumuoja. Kodas galioja iki 2022 12 31
Bendra suma:
0 €
Assorti

Įdėjus prekes į krepšelį, jos pasirodys čia.

Užsakymų istorija