Smidrai su Serrano kumpiu bei medaus ir Dižono garstyčių užpilu
Ilgai laukti smidrai jau čia! Šis elegantiškas pavasario patiekalas nustebins Jus lengvu saldumu, kurį suteikia medaus ir Dižono garstyčių padažas bei sodraus, šiek tiek pikantiško skonio su saldžiomis natomis Serrano kumpis. Šio recepto paruošimas yra itin lengvas ir neužima daug laiko. Smidrais galite mėgautis karštais, kaip pagrindiniu patiekalu arba kaip užkandžiu, kai jie šiek tiek atvės.
Porcijų skaičius – 4. Paruošimo laikas – 20 min. Gaminimo laikas – 15 min.
Reikės:
Apie 16 smidrų (šparagų)
Serrano kumpio
1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
2 šaukštai Dižono garstyčių
1 šaukštelis medaus
3 šaukštai graikinių riešutų aliejaus
Svogūnų laiškų
Druskos
Pipirų
Žalumynų (nebūtina)
Paruošimas:
- Patrumpinkite baltųjų arba žaliųjų smidrų galiukus bei nuskuskite stiebus bulvių skustuvu. Tada virkite pasūdytame vandenyje apie 12-15 minučių, kol stiebai suminkštės. Gerai nusausinkite.
- Norėdami paruošti padažą, sumaišykite citrinos sultis, Dižono garstyčias ir medų su druska bei pipirais. Supilkite graikinių riešutų aliejų ir viską gerai išplakite. Prieš patiekdami padažą, suberkite į jį kelis šviežius smulkintus svogūnų laiškus.
- Šiltus arba šaltus smidrus sudėkite į lėkštes, o ant viršaus uždėkite norimą kiekį Serrano kumpio bei apšlakstykite padažu. Galite papildomai patiekti su žalumynais: daigais ar salotų mišiniais. Skanaus!