Šakšuka - izraelietiška kiaušinienė
Reikės:
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 nulupto ir mažais kubeliais pjaustyto svogūno
1 mažais kubeliais supjaustytos raudonosios paprikos
4 susmulkintų česnako skiltelių
800 g nesmulkintų luptų pomidorų
2 a. š. malto kumino
1 a. š. maltos paprikos
½ a. š. cukraus
6-8 didelių kiaušinių
Jūros druskos
Maltų pipirų
Mėgstamų žalumynų
Šakšuka (Shakshuka) – paprikų, svogūnų ir pomidorų mišinys, troškintas ir patiekiamas su keptais kiaušiniais bei šviežia duona. Izraelyje žodis Šakšuka yra laikomas pusryčių sinonimu, tačiau šis patiekalas toks skanus, kad galite drąsiai mėgautis bet kuriuo paros metu! Kviečiame išbandyti ir Jus.
Porcijų skaičius – 6. Paruošimo laikas – 5 min. Gaminimo laikas – 25 min.
Paruošimas:
- Keptuvėje su aliejumi suberkite smulkintus svogūnus, papriką ir česnaką bei lengvai apkepkite, kol viskas švelniai apskrus, maždaug 5 minutes.
- Luptus pomidorus lengvai su šakute sutraiškykite ir supilkite į keptuvę kartu su kuminu, malta paprika, cukrumi bei pipirais. Troškinkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių.
- Į paruoštą pomidorų padažą įmuškite kiaušinius. Dėkite kiekvieną kiaušinį atskirai, kad visiškai neuždengtų padažo ir išlaikytų formą.
- Uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies 8–12 minučių.
- Pagardinkite mėgstamais žalumynais ir patiekite su šviežia duona: poliarine duonele, fokačija, brioche ar bet kuria kita Jums patinkančia. Skanaus!
Susiję produktai
Verkių g 29B, „Ogmios miestas“, Vilnius
Saltoniškių g. 9, PC „Panorama“,
Vilnius
Vilnius
Parduotuvė
Tel: +370 688 30490
El. paštas: panorama@assorti.lt
I-VI: 10:00 - 21:00
VII: 10:00 - 21:00
VII: 10:00 - 21:00
V. Pociūno g. 8, „Vilnius Outlet“, Vilnius
Parduotuvė
Tel: +370 616 36244
El. paštas: pilaite@assorti.lt
I-VII: 10:00 - 21:00
Bendra suma:
0 €