Purūs imbieriniai sausainiai

Purūs imbieriniai sausainiai

REIKĖS:

2  1/2 puodeliai universalių miltų

1 arbatinis šaukštelis sodos

1/2 arbatinio šaukštelio smulkios jūros druskos

10 šaukštai ištirpinto nesūdyto sviesto, šiek tiek atvėsusio

1/2 puodelio smulkaus cukraus plius 3 šaukštai dėl dulkių

1/3 puodelio tamsiai rudo cukraus

2 šaukštai medaus

2 arbatiniai šaukšteliai malto imbiero

1/2 šaukštelio malto cinamono

1 didelis kiaušinis

 

KAIP GAMINTI:

Įkaitinkite orkaitę iki 180° C.

Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite miltus, kepimo sodą ir druską.

Antrajame subenėlyje  sumaišykite ištirpintą sviestą, 1/2 puodelio granuliuoto cukraus, tamsaus rudojo cukraus, medų, imbierą, ir cinamoną. Įmušti kiaušinį ir plakti kartu kol gerai išsimaišys.

Pridėkite miltų mišinį ir sumaišykite su mentele, kol sausų ingridientų nebesimatys.

Leiskite pastovėti  15 minučių, kad miltai geriau įsisavintų drėgnus ingridientus.

Paberkite likusius 3 šaukštus smulkaus cukraus ant lentelės ir apvoliokite juo mažus tešlos rutuliukus (maždaug 3cm skersmens).

2 cm atstumu idėliokite rutuliukus ant kepimo skardos.

Kepkite 16 minučių, kol sausainiai išsiplės ir suskeldės.

Leiskite atvėsti 10min ir SKANAUS!

 

 

 Receptas iš joyfulhealthyeats.com 

 

Naujienlaiškio prenumerata