Pita su avokadų padažu

Reikės:

Avokadų padažui:
2 prinokę avokadai
1-2 skiltelės česnako (dėti vieną skiltelę ar mažiau, jeigu esate jautrūs stipriam česnako skoniui)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai vandens (jeigu reikia ir daugiau)
sauja kalendros
½ arbatinio šaukštelio druskos
1 šaukštelis kmynų
aštraus pipiro (gali būti ir daugiau ir mažiau, priklausomai nuo to, kaip aštriai mėgstate)
vieno laimo sulčių


Skrudintoms daržovėms:
½ žiedinio kopūsto, supjaustyto mažais gabalėliais
2 skardinės avinžirnių, nuplautų ir nusausintų
1-2 arbatiniai šaukšteliai čili miltelių
1-2 arbatiniai šaukšteliai garam masala prieskonių
½ šaukštelio juodųjų pipirų, jeigu norite aštriau
alyvuogių aliejaus pašlaktymui
druskos pagal skonį
8 mažos pitos
graikiško jogurto

Daržovės:

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Nusausinkite kalafiorus ir avinžirnius sausu popieriniu rankšluosčiu. Išdėliokite vienu sluoksniu ant vienos didelės kepimo skardos. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstyti prieskoniais. Kepkite 15-20 minučių, pamaišykite ir palikite kepti dar 15-20 minučių. Žiediniai kopūstai turėtų būti aukso spalvos, o avinžirniai pusiau traškūs

Avokadų padažui:

Kol daržovės keps, sudėkite visus avokadų padažo ingredientus ir sutrinkite. Atidėkite.

Pitai:

Ant kiekvienos pitos užtepkite avokadų padažo ir uždėkite po šaukštą keptų ant viršaus. Pabarstykite druska, pipirais, kalendra ir pagardinkite graikišku jogurtu.

Skanaus!

 

Receptas iš www.pinchofyum.com

> Naujienlaiškio prenumerata <

Bendra suma:
0 €
Assorti

Įdėjus prekes į krepšelį, jos pasirodys čia.

Užsakymų istorija