Pavasarinės salotos su daigais ir bolivine balanda
Artėjant šiltesniems orams, norime į jūsų virtuvę įnešti gaivesnio ir lengvesnio maisto. Mūsų pasiūlymas – pavasarinės salotos su daigais ir bolivine balanda. Salotos yra itin sočios, tačiau neapsunkinančios organizmo. Ko daugiau reikia pavasariui! Neišsigąskite ilgo produktų sąrašo, nes salotas pagaminti labai paprasta.
Padažui reikės:
50 g alyvuogių aliejaus
2 v.š. agavų sirupo
1-2 a.š. Dižono garstyčių
½ vieneto citrinos sulčių
¼ a.š. druskos
¼ a.š. šviežiai maltų pipirų
Bolivinės balandos ir padažo paruošimas:
- Nedideliame prikaistuvyje užverdame 210 ml vandens.
- Bolivinę balandą nuplauname po šaltu tekančiu vandeniu.
- Vandeniui užvirus, suberiame kruopas ir verdame 10-15 minučių.
- Išvirusias kruopas pagardiname žiupsneliu druskos, išmaišome, uždengiame puodą dangčiu ir paliekame apie 5 minutes.
- Kol ruošiame bolivinę balandą, galime greitai susimaišyti visus padažo ingredientus, jų prireiks kiek vėliau.
Salotoms reikės:
Salotų mišinio
Iceberg salotų (ar kitų mėgstamų salotų)
70 g raudonos bolivinės balandos
Pomidorų
Ridikėlių
Burrata sūrio
Ančiuvių
Virtų putpelių kiaušinių
Norimų daigų
½ -¼ a.š. druskos
Salotų paruošimas:
- Į lėkštę sudedame salotas ir norimus daigus. Šiame recepte buvo naudojami česnakų daigai.
- Ant viršaus beriame virtą bolivinę balandą, pjaustytus pomidorus, ridikėlius, putpelių kiaušinius.
- Taip pat išdėliojame ančiuvius, paplėšome burratos sūrio ir apšlakstome paruoštu padažu.
- Viską gerai išmaišome ir skanaujame. Nuostabus artėjančio pavasario skonis!
Receptas @svajojantis_olandas
Susiję produktai


Verkių g. 29B, „Ogmios miestas“ |
MUS RASITE VILNIUJE: Saltoniškių g. 9, PC „Panorama“ |
Tel.: +370 700 33311 |
MUS RASITE VILNIUJE:
Verkių g 29B, „Ogmios miestas“
Tel: +370 687 13979
El.paštas: parduotuve.ogmios@assorti.lt
I-VII: 10:00 - 20:00
Saltoniškių g. 9, PC „Panorama“
Tel.: +370 700 33311