Nidos receptai. Triušis troškintas verjuice padaže su kepta polenta

Reikės:

Triušienos troškiniui:

  • 2 triušiai(supjaustyti gabalais, kiekvienas maždaug po 1,5kg)
  • druskos, grūstų juodųjų pipirų
  • Alyvuogių aliejaus
  • 2 svogūnai(supjaustyti plonomis plunksnelėmis)
  • 6 juostelės šoninės(supjaustytos)
  • 4 česnako skiltelės(susmulkintos)
  • 250 ml verjuice(nefermentuotų neprinokusių vynuogių sulčių*)
  • 2 šaukštai Dijon garstyčių(patarimas rinktis garstyčias su juodaisiais trumais)
  • 2 lauro lapai
  • 2 čiobrelio šakelės
  • 500 ml vištienos sultinio

Patiekimui:

  • 2 šaukštai grietinės
  • šviežių petražolių(susmulkintų)

Polentai:

  • 750 ml vištienos sultinio**
  • 250 ml pieno
  • 170 g polentos(1 stiklinė)
  • 50 g sviesto

Ar žinote, kuo recepte galima pakeisti vyną? Vieni žmonės nemėgsta naudoti alkoholio savo patiekaluose, nes jiems nepatinka jo sukuriamas skonis. Kiti būna priversti bėgti į parduotuvę ar ištuštinti visą butelį, prieš pradėdami su juo gaminti. Laimei, nuo šiol vyną galite pakeisti žaliųjų vynuogių sultimis (verjuice) iš DELOUIS! Tad nustebinkite savo šeimą ar artimuosius gardžia Nidos Degutienės triušiena troškinta verjuice padaže su kepta polenta. Kviečiame išbandyti!

Porcijų skaičius – 8. Paruošimo laikas – 25 min. Pasyvus laikas – 60 min. Gaminimo laikas – 60 min.