Nidos receptai. Itališki makaronai su burata

Reikės:

Universaliam pomidorų padažui:

  • 60 ml alyvuogių aliejaus
  • 1 smulkiai supjaustyto svogūno
  • 2 susmulkintų česnako skiltelių
  • 1 aitriosios paprikos (gali būti džiovinta)
  • druskos, pipirų
  • 680 g pomidorų „Passatos“*
  • 400 g konservuotų pomidorų savo sultyse
  • 1 lauro lapo
  • saujelės baziliko lapų (plius kelių lapelių patiekimui)
  • žiupsnelio džiovinto mairūno

Patiekimui:

  • 500 g itališkų makaronų**
  • šviežiai tarkuoto parmezano sūrio
  • buratos sūrio

Dauguma žmonių itališkos virtuvės neįsivaizduoja be ką tik iš krosnies ištrauktos picos ar šviežių makaronų su švelniai aštriu pomidorų padažu ir sūriu. Tegul jūsų virtuvė rudens vakarais pakvimpa gardžiais itališkais patiekalais. Išbandykite Nidos Degutienės itališkų makaronų su burata receptą!

Porcijų skaičius – 4. Paruošimo laikas – 10 min. Gaminimo laikas – 60 min.