Kukurūzinis viščiukas citrininiame padaže

Kukurūzinis viščiukas citrininiame padaže

Reikės:

4 kukurūzinio viščiuko file

Šviežiai malto juodo pipiro

Šlakelio alyvuogių aliejau

Druskos

0.5 laimo sulčių

0.5 smulkiai pjaustyto vidutinio dydžio svogūno

3-4 šakelių kapotos šviežios kalendros

70g riebios grietinėlės

0.5 a.š. Maltos saldžios paprikos

50 g sviesto

250 ml vištienos sultinio

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Pamarinuokite vištą druska ir pipirais.

Didelėje, orkaitei pritaikytoje kepti, keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite krūtinėles kol apskrus, apie 6-7 min, vieną kart apversdami.

Išimkite krūtinėles, sudėkite į lėkštę ir uždenkite folija. Nuimkite keptuvę nuo kaitros, supilkite vištienos sultinį, laimo sultis, svogūną, kalendrą ir maltą papriką.

Vėl įjunkite kaitrą. Nuolat maišydami mentele, nugremžkite prikepusias dalis nuo keptuvės dugno.

Leiskite užvirti ir ant visutinės kaitros leiskite pavirti apie 10 min, arba kol nugaruos 3/4 tūrio.

Tuo tarpu pasiruoškite garnyrą, išsivirkite ryžius, pasigarinkite daržoves ar kita ką mėgstate.

Sumažinkite kaitrą iki žemos supilkite grietinėlę ir įdėkite sviestą. Maišykite kol sviestas ištirps.

Į keptuvę sudėkite apkeptą vištieną ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite kol pilnai iškeps apie 5-10 min.

Pateikite su paruoštu garnyru užpildami padažu iš keptuvės.

Naujienlaiškio prenumerata