Karvės pieno sūris CAMEMBERT

Karvės pieno sūris CAMEMBERT

 „Fromagerie Rouzaire“ – šeimos įmonė perleidžiama iš kartos į kartą jau daugelį metų, turinti gilias sūrio gamybos tradicijas. Jos baltojo pelėsinio sūrio asortimentas yra unikalus dėl turimų specialių žinių apie sūrio gamybą ir dėl ribotos geografinės vietovės – pienas yra gaunamas tik iš Senos ir Marnos (Prancūzija) teritorijos.

Sūrio Camembert  skonis yra intensyvesnis nei Brie sūrio ir su laukinių grybų subtiliais poskoniais. Šio sūrio plokšti, cilindo formos ritinėliai yra pasidengę plona baltojo pelėsio plutele, o vidus – minkštos, kreminės tekstūros ir gelsvo atspalvio.

Sūrį Camembert galima derinti su šviežiais ar džiovintais vaisiais ir riešutais. Taip pat galima gardinti medumi ar džemu – puikiai tiks bruknių, spanguolių ar aviečių. Dar vienas gurmanų pamėgtas sūrio paruošimo būdas – jį pakepti.

Kepto sūrio Camembert receptas (1 porcija):

  • 150 g sūrio Camembert Rouzaire

  • 1-2 skiltelių česnako

  • Keletą rozmarino šakelių

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Prieskonių pagal skonį

  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus

Sūryje padarome apie 10 skylučių, į kurias sudedame plonomis juostelėmis supjaustytą česnaką. Taip pat į sūrį prismaigstome rozmarino šakelių, užpilame alyvuogių aliejaus ir pabarstome pipirų, druskos pagal skonį. Sūrį kepame orkaitėje (200°C) arba grilyje (netiesioginiame karštyje – indirect heat 180°C) apie 15 minučių. Keptą sūrį galima patiekti su daržovėmis, pavyzdžiui, pomidorais ir prancūzišku batonu ar čiabata.

 

Deserto su sūriu Camembert receptas (1 porcija):

  • 150 g sūrio Camembert Rouzaire

  • Aviečių

  • Rudojo cukraus

Sūrį pabarstome ruduoju cukrumi ir uždedame aviečių. Kepame grilyje (netiesioginiame karštyje – indirect heat 180°C) apie 15 minučių.

 

 

ASSORTI linki gardžių akimirkų!

 

 

Naujienlaiškio prenumerata