Indiška lęšių ir kokosų pieno sriuba
Tiems, kas myli Indijos virtuvę ar tiems, kam gaminant sriubą norisi naujų skonių: Jos Didenybė – indiška lęšių ir kokosų pieno sriuba!
Šis patiekalas – ne tik lengvai paruošiamas, kupinas malonių skonių bei kvapų, tačiau ir maistingas: lęšiai ir kokosų pienas turi begalę vitaminų bei mineralų ir yra itin naudingi žmogaus organizmui. Išbandykite!
Jums reikės:
- 2 l verdančio vandens
- šlakelio alyvuogių aliejaus
- 1 nedidelio svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 1 a.š. smulkinto kumino
- ½ a. š. kario prieskonių
- ½ a.š. džiovinto čiobrelio
- ½ a.š. smulkinto cinamono
- 1,2 l verdančio vandens;
- 1 daržovių/vištienos sultinio kubelio
- 200 g lęšių
- ½ skardinės kokosų pieno
- druskos, pipirų pagal skonį
- šviežios kalendros, petražolių ir skrudintų sėklų patiekimui (nebūtina)
Paruošimo eiga:
Jei naudosite kubelį, užvirkite 1.2 l vandens.
Į sriubai naudojamą puodą įpilkite šlakelį aliejaus ir kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies.
Kai aliejus įkais, dėkite smulkintą svogūną, česnaką ir pakepinkite.
Tuomet – prieskonių eilė: dėkite kuminą, karį, čiobrelį, cinamoną ir viską kepkite apie minutę nuolat maišydami.
Ant viršaus pilkite 1.2 l užvirinto vandens ir įmeskite sultinio kubelį.
Leiskite užvirti. Tuomet dėkite lęšius, maišykite ir virkite apie 35 minutes ant silpnos ugnies. Retkarčiais pamaišykite.
Lęšiams išvirus, išjunkite ugnį ir puodo turinį sutrinkite iki jums patinkančio tirštumo.
Pilkite kokosų pieną (½ skardinės), pagardinkite druska, pipirais ir jei norite – kalendra. Prieš patiekdami užpilkite šlakelį likusio kokosų pieno.
Skanaus!