Imbieriniai meduoliai su Muscovado cukrumi ir medumi

2023-10-13
Imbieriniai meduoliai su Muscovado cukrumi ir medumi

Šiuos imbierinius meduolius gaminti smagu ir lengva, be to, vaikams jie labai patiks!

 

Reikės:

100 g tikro, natūralaus sviesto
stiklinė rudojo Muscovado cukraus
2 v.š. su kaupu natūralaus medaus
3 kiaušinių
Žiupsnelio druskos
2 a.š. malto imbiero
1 a.š. malto cinamono
Po 1/4 a.š. malto kardamono ir maltų gvazdikėlių
1/2 a.š. kepimo miltelių
apie 400-500 g kvietinių miltų

 

Paruošimas:

  1. Sviestą išlydykite, jame išmaišykitw cukrų ir medų, kol gausite vientisą masę.
  2. Po vieną įsukite kiaušinius, įmaišykite kelis šaukštus su kepimo milteliais išmaišytų miltų.
  3. Įmaišykite prieskonius, tik tada sudėkite likusius miltus ir jau minkykite rankomis.
  4. Išminkę tešlą, ją perkelkit į šaldytuvą pusvalandžiui. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C (viršus-apačia).
  5. Tešlą gerai iškočiokite, spauskite sausainių formas ir kepkit 15 minučių. Maža paslaptis: jeigu iškočiosite plonai, gausis traškius sausainius, jeigu storiau – minkštus meduolius. Rinktis jums!

Receptas @pusryciams

Šioje svetainėje naudojame slapukus, kurie pagerina ir Jums pritaiko svetainės funkcijas, padeda analizuoti srautą, pritaikyti Jums internete rodomą reklamą. Sutikimą galėsite bet kada atšaukti, o slapukus ištrinti. Skaityti daugiau