Imbieriniai meduoliai su Muscovado cukrumi ir medumi
2023-10-13
Šiuos imbierinius meduolius gaminti smagu ir lengva, be to, vaikams jie labai patiks!
Reikės:
100 g tikro, natūralaus sviestostiklinė rudojo Muscovado cukraus
2 v.š. su kaupu natūralaus medaus
3 kiaušinių
Žiupsnelio druskos
2 a.š. malto imbiero
1 a.š. malto cinamono
Po 1/4 a.š. malto kardamono ir maltų gvazdikėlių
1/2 a.š. kepimo miltelių
apie 400-500 g kvietinių miltų
Paruošimas:
- Sviestą išlydykite, jame išmaišykitw cukrų ir medų, kol gausite vientisą masę.
- Po vieną įsukite kiaušinius, įmaišykite kelis šaukštus su kepimo milteliais išmaišytų miltų.
- Įmaišykite prieskonius, tik tada sudėkite likusius miltus ir jau minkykite rankomis.
- Išminkę tešlą, ją perkelkit į šaldytuvą pusvalandžiui. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C (viršus-apačia).
- Tešlą gerai iškočiokite, spauskite sausainių formas ir kepkit 15 minučių. Maža paslaptis: jeigu iškočiosite plonai, gausis traškius sausainius, jeigu storiau – minkštus meduolius. Rinktis jums!
Receptas @pusryciams