Grikiai su lašiša, keptu sūriu ir žolelėmis | „Another Bite“

Grikiai su lašiša, keptu sūriu ir žolelėmis | „Another Bite“

Autorius:
Eglė iš @another_bite
2025-05-26
1 porcija
15 min.
Sotiems pusryčiams – grikiai su sūdyta lašiša, keptu avių ir ožkų sūriu bei gaiviomis žolelėmis. Maistingas, skanus ir subalansuotas patiekalas. Puikus pasirinkimas lėtoms savaitgalio ryto akimirkoms ar energingai darbo dienos pradžiai.

Ingredientai: Grikiai, sviestas, česnakas, kalendra, mėtos, čili, avių ir ...

Visi ingredientai

GAMINIMAS

1
Grikius mirkome vandenyje per naktį. Ryte juos pakepiname svieste su trupučiu česnako. Įdedame susmulkintos kalendros, mėtų ir griežinėliais supjaustytos čili ankšties (arba kitų mėgstamų žolelių).
2
Sūrį supjaustome, nusausiname su popieriniu rankšluosčiu ir apkepame keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol gražiai apskrus.
3
Į mažą puodą įdedame šaukštą medaus, įberiame čili dribsnių ir trumpai pašildome – turėsime čili medų.
4
Serviruojame. Į lėkštę dedame grikius, pusę avokado, sūdytą lašišą ir apkepintą sūrį. Sūrį užpilame čili medumi. Viską apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska ir mėgstamais daigais.

Skanaus!

Produktai receptui gaminti