Galimi siuntų vėlavimai Kaune renkantis VENIPAK pristatymą!

Granatų padažas ir jo panaudojimo būdai

2024-01-08
Granatų padažas ir jo panaudojimo būdai
Granatų padažas yra iš koncentruotų granatų sulčių, cukraus bei acto rūgšties pagamintas pagardas, suteikiantis pikantiško skonio Jūsų salotoms ar jūros gėrybėms. Padažo skonis panašus, kaip ir pačio vaisiaus – šiek tiek aitrus, bet ir labai saldus. Šio padažo panaudojimas išties platus, todėl leiskite sau eksperimentuoti ir laisvai naudoti su įvairiais produktais. Granatų padažas puikiai tiks su:
Vaisiais ir daržovėmis: Obuoliais, morkomis, žiediniais kopūstais, salierais, agurkais, baklažanais, šeivamedžio uogomis, imbieru, vynuogėmis, greipfrutais, įvairiomis salotomis, ličiais, mandarinais, mangais ir t.t.
Žolelėmis, riešutais ir prieskoniais: kardamonu, kaštonais, cinamonu, kmynais, mėtomis, muskato riešutais, raudonėliu, petražolėmis, pistacijomis, rozmarinu, šalaviju, čiobreliu ir t.t.
Produktais turinčiais daug baltymų: šonine, krevetėmis, miežiais, basmati ryžiais, jautiena, bri sūrių, vištiena, avinžirniais, krabais, kiaušiniais, gorgoncola sūriu, ėriena, lęšiais, austrėmis ir t.t. 
Granatų padažo panaudojimo galimybės beveik beribės! Kelias jų pateikiame Jums:
  1. Gardinkite salotas. Granatų padažas yra puiki alternatyva įprastiems alyvuogių aliejams, actams ar salotų padažams naudoti. Jis suteikia sudėtingesnio rūgštumo skonį nei citrinos sultys ar actas. Galite naudoti gryną arba maišyti su kitais ingredientais gaminant padažus salotoms. 
  2. Pagalba grilio sezonu. Šiltuoju sezonu dažnai kepame maistą ant grotelių. Granatų padažas gali tapti puikiu pagardu keptoms daržovėms, mėsai ar jūros gėrybėms. Užtepkite nedidelį šlakelį padažo, kuris suteiks maistui lengvo rūgštumo ir kartu saldumo skonį. Verta išbandyti!
  3. Gaminkite gaivius kokteilius. Šį padažą galite naudoti ne tik ruošiant maistą, bet ir šaltus vasariškus gėrimus. Tokių kokteilių pagrindas – daug ledukų ir granatų padažas, o likusi dalis gali būti mineralinis vanduo, atšaldyta arbata arba jos gėrimai, sultys, tonikas bei kiti gaivieji gėrimai. 
RECEPTAS
Reikės: 
  • 60 ml granatų padažo Laimo arba citrinos
  • Mėtų lapelių
  • 250 ml toniko

Paruošimas:
  1. Į aukštą stiklinę sudėkite laimo arba citrinos skilteles bei įpilkite granatų padažą. Švelniai sumaišykite.
  2. Suspauskite 6-8 mėtų lapelius rankose, švelniai patrinkite, kad išsiskirtų kvapas ir sumeskite juos į stiklinę. Į stiklinę įberkite daug ledo ir pasirinktinai užpilkite 250 ml toniko.
  3. Gerai išmaišykite. Papuoškite granatų sėklomis, mėtomis ir citrinomis.

Skanaus!

Produktai receptui gaminti