DOVES FARM speltos grūdų miltų ir avižų duona

Reikės:

350 ml kambario temperatūros pieno

1 valgomojo šaukšto medaus

450 g viso grūdo speltų miltų DOVES FARM, sumaltų akmeninėmis girnomis

75 g avižų dribsnių

1 arbatinio šaukštelio sausų mielių DOVES FARM

1 šaukštelio druskos

1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus

avižų dribsnių duonos papuošimui

aliejaus, kepimo skardai

Pasigaminkite duoną su DOVES FARM produktų pagalba. Duona iškepta iš viso grūdo speltos miltų, kurie suteikia natūralaus riešutų skonio ir saldumo, puikiai susijungia su avižų kremiškumu. Nors ir iškepta su viso grūdo miltais, ši duona stebėtinai lengva ir minkšta.

Paruošimo laikas – 2 val. Gaminimo laikas –  50 min.

Gaminimo būdas

  1. Pieną ir medų pašildykite maišydami, kol ištirps medus, tada palikite atvėsti.
  1. Miltus, avižas, mieles suberkite į didelį dubenį ir sumaišykite. Įmaišykite kambario temperatūros pieną su medumi, kai viską išmaišysite, įberkite druską ir aliejų ir viską minkykite iki vientisos masės, jeigu limpa prie rankų, pabarstykite miltais. Išminkytą tešlą įdėkite į didelį dubenį ir uždenkite.
  1. Palikite ją šiltoje vietoje apie valandą laiko, kad tešla padvigubėtų.
  1. Ištepkite aliejumi skardos vidų, kurioje kepsite duoną.
  1. Iškilusią tešlą paminkykite dar ir įdėkite ją į paruoštą skardą. Pabarstykite avižomis duonos viršų.
  1. Uždenkite kepimo skardą su duona ir palikite 35 minutes šiltoje vietoje, kad šiek tiek iškiltų.
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
  1. Atidenkite skardą su duona ir įdėkite į orkaitę. Kepkite 40–45 minutes.

Skanaus!

Naujienlaiškio prenumerata

Bendra suma:
0 €
Assorti

Įdėjus prekes į krepšelį, jos pasirodys čia.

Užsakymų istorija