Vokiškų dešrelių naujienos

Vokiškų dešrelių naujienos

Pietų Vokietijoje, Bavarijos regione, gaminami mėsos gaminiai - tai pirma, kas šauna į galvą, kalbant apie vokišką maisto kultūrą.  Juos išpopuliarino rudens šventė „Oktoberfiest“, kasmet pritraukianti tūkstančius žmonių iš viso pasaulio. Didelė įvairovė geros kokybės tradicinių Bavariškų dešrų, kumpių ir dešrelių, išsiskiriančių skoniu bei sužavinčių kaskart paragavus.

 Žmonės, vertinantys gerą mėsą, noriai renkasi Bavarijoje pagamintus ekologiškus mėsos gaminius. Pagrindinis kriterijus, kuriuo vadovaujamasi – ekologinis ženklinimas. Europos Sąjungoje geriausiai žinomas ir EU teisės reguliuojamas ženklinimas No. 2092/91, kuris parodo, kad produkcija yra be augimo hormonų, be GMO, o svarbiausia ne mažiau 95% ekologiška. Svarbus aspektas, tas, kad ekologiški gaminiai nekenkia jūsų pačių, vaikų bei artimųjų sveikatai.

 

 O štai dešrelių kokybę nusako ne tik ekologiškumo ženklinimas, bet ir mėsos kiekis, kurio dešrelėse turi būti ne mažiau 70%. Geriau susipažinti su Vokiška virtuvės kultūra, pateikiame TOP 6 populiariausių pasaulyje Bavariškų dešrelių patiekalų receptus. Svarbu paminėti, kad Bavariškų patiekalų gaminimo procese yra svarbu tinkamas apdorojimas bei patiekimas. Kokybiškos, teisingai paruoštos dešrelės visiems palieka puikius įspūdžius.

  1. „Rostbratwurst“

Viena seniausių žinomų dešrelių rūšių Vokietijoje, gaminamų nuo 1404 m. Paprastai „Rostbratwurst“ gaminama iš veršienos, kiaulienos arba jautienos. Šias dešreles patartina virti sultinyje ir tada apkepti keptuvėje arba ant grilio. O patiekti galima dviem būdais - modernusis būdas - sumuštinis, įdedant „Rostbratwurst“ į apvalią bandelę bei pagardinant pomidorų padažu. Kitas tradicinis - patiekiant dešreles su trintomis bulvėmis ir keptais kopūstais ar kitomis daržovėmis.

Šios dešrelės gali būti patiekiamos pusryčiams, pietums ar vakarienei.

  1. „Munich“ („Weisswurst“)

Baltosios Bavarijos (Miuncheno) dešrelės gaminamos iš veršienos arba kiaulienos yra pagardintos svogūnais, petražolėmis ir kitomis prieskoninėmis žolelėmis.

Miuncheno dešrelės tradiciškai tik verdamos ant vidutinės ugnies 5-10 minučių. Labai svarbu nevirti per ilgai, kad nesutrūktų apvalkalas ir neišbėgtų mėsos sultys. Įprastai patiekiama su riestainiu „Pretzel“ ir švelniomis grūdėtomis garstyčiomis.

Šios dešrelės dažniausiai patiekiamos pusryčiams.

  1. „Bockwurst“

Sultingos „Bockwurst“ dešrelės, virtos ir parūkytos bukmedžio dūmuose, kas suteikia išorei rusvą atspalvį. Jos gaminamos iš kiaulienos ir jautienos faršo.

Gali būti arba verdamos, arba kepamos ant grilio. Patiekiamos su bandele, garstyčiomis, pakepintais svogūnais ir rauginto agurko griežinėliais.

 

  1. „Debrecener“

Dešrelės „Debrecener“ gaminamos iš stambiai maltos kiaulienos ir jautienos mėsos, pagardintos aitriąja paprika, kuri suteikia ryškų skonį ir spalvą, tačiau nesuteikia stipraus aitrumo. „Debrecener“ yra populiarus užkandis per iškylas, nes galima valgyti šaltas bei derinti su sūriu ir šviežiomis daržovėmis. Puikiai tinka virti, kepti keptuvėje ar ant grilio.

Tradiciškai patiekiamos su raugintais kopūstais, keptomis bulvėmis ir aštriomis garstyčiomis.

  1. „Wiener“

Kai kalbama apie „Wiener“ dešreles, tai reikia žinoti, jog tos pačios dešrelės Amerikoje vadinamos „Franks“, o Vokietijoje „Frankfurter“. Šios rūšies dešrelės gali būti gaminamos iš įvairios mėsos, tiek kiaulienos ar jautienos, tiek iš paukštienos. Tradiciškai „Wiener“ pašildomos vandenyje verdant arba keptuvėje. Patiekiama su bulvių salotomis ir garstyčiomis. 

  1. „Landjaeger“

Vytintos-šviežios dešrelės tradiciškai gaminamos Pietų Vokietijoje, Austrijoje, Šveicarijoje ir Elzase. „Landjaeger“ dešrelės gaminamos iš lygių porcijų kiaulienos su taukais ir jautienos. Tai labai populiarus užkandis tiek patiekiant svečiams, tiek aktyviai leidžiant laiką gamtoje. Paprastai „Landjaeger“ dešrelės patiekiamos šaltos. Mes siūlome jas derinti užkandžių lėkštėje su įvairiais sūriais, alyvuogėmis, mėgstama duona ir šviežiomis daržovėmis, vaisiais ar uogomis.

Šias dešreles taip pat galima virti ar kepti bei patiekti su trintomis bulvėmis.

Pabaigai, svarbu nepamiršti, jog dešrelės pasiduoda bet kokiai kulinarinei improvizacijai.

Dauguma šių dešrelių galite įsigyti ASSORTI parduotuvėje ir pasigaminti nuostabių patiekalų.

ASSORTI linki Jums gardžių akimirkų!

Naujienlaiškio prenumerata