NIDOS RECEPTAI. Šokolado ir skrudintų žemės riešutų kremo tortas su morengu

Reikės:

Šokoladiniam biskvitui

  • 1 kiaušinio
  • 160 g baltojo, smulkaus cukraus
  • 1 šaukštelio natūralaus vanilės ekstrakto „Sainte Lucie“
  • ¼ stiklinės aliejaus, pavyzdžiui, vynuogių kauliukų „Colavita“
  • ½ stiklinės kefyro
  • 130 g kvietinių miltų
  • 80 g kakavos
  • 1 šaukštelio sodos
  • ½ šaukštelio kepimo miltelių
  • ¼ šaukštelio smulkios druskos
  • ½ stiklinės kavos (šviežiai užplikytos, karštos, be nuosėdų)

Žemės riešutų kremui

  • 250 g maskarponės sūrio (kambario temperatūros)
  • 3 šaukštai cukraus pudros
  • lašelis natūralaus migdolų ekstrakto „Sainte Lucie“
  • 1 šaukštas brendžio arba romo (nebūtina)
  • ½ stiklinės žemės riešutų sviesto (gali būti su gabalėliais)
  • 50 g sūdytų, pakepintų žemės riešutų

Morengui:

  • 2 kiaušinių baltymų
  • žiupsnio smulkios druskos
  • 100 g smulkaus cukraus
  • ½ šaukštelio krakmolo
  • ½ šaukštelio citrinos sulčių

Pertepimui ir papuošimui:

  • juodųjų serbentų džemo
  • sūdytų, pakepintų žemės riešutų
  • kakavos

„Birželio pirmas sekmadienis – tai diena, kai gražiausius žodžius sakysim savo Tėčiams. Dėmesio ir meilės artimiesiems niekada nebus per daug, tegul tų progų pabūti kartu, atšvęsti prasidedančią vasarą ir pagaliau į vėžes sugrįžusį gyvenimą būna kuo daugiau!“ – sako kulinarė Nida Degutienė.

Norime pasidalinti su jumis ypatingu, bet tiesiog negalinčiu nepavykti torto receptu. Paprastas tarsi pyragas, įspūdingas tarsi tortas, subalansuotų tekstūrų ir skonių kepinys: šokoladinis biskvitas, juodųjų serbentų uogienė, skrudintų žemės riešutų kremas ir traškus morengas.

Porcijų skaičius – 8. Paruošimo laikas – 30 min. Gaminimo laikas – 2 val.